Hüseyin Eroğlu: Topa sahip olma yüzdemizi artırmalıyız

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Gaziantep FK'ye 2-1 kaybettikleri maçta topa sahip olma yüzdesinin artırılması ve sakatlıkların ritmi bozduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 24.08.2025 02:58
Güncelleme Tarihi: 24.08.2025 02:58

Hüseyin Eroğlu: Topa sahip olma yüzdemizi artırmalıyız

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu: Maç Değerlendirmesi

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında deplasmanda Gaziantep FK'ye 2-1 mağlup olan Gençlerbirliği'nin teknik direktörü Hüseyin Eroğlu, istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını söyledi.

Maçın genel değerlendirmesi

Eroğlu, basın toplantısında takımın planının iyi savunma yapıp geçişlerle skor üretmek olduğunu, ilk yarıda fırsatlar yakaladıklarını belirtti. "Topa sahip olma yüzdemizi artırmamız gerekiyor, bu kadar savunmada kalınca hata yapabiliyorsun" dedi.

"İlk yarı 1-1 bitti, 60. dakikaya kadar gol pozisyonlarına girdik. Bir tane atamadığımız gol var." ifadelerini kullanan Eroğlu, belirli bölümlerde takımın sürekli savunmada kaldığını ve bunun hata riskini artırdığını vurguladı. Ayrıca rakibin teknik adam değişikliği sonrasında ön alan baskısıyla daha etkili olmaya başladığını aktardı.

Sakatlıklar ve gelecek planı

Eroğlu, kadroda beklenmedik sakatlıklar yaşadıklarını ve bu yüzden alternatiflerin sınırlı kaldığını söyledi: "Beklemediğimiz sakatlıklar yaşadık. Oyuncu değişiklikleri sonrası istediğimiz ritmi de yakalayamadık."

Bir hafta sonra Fenerbahçe ile oynayacaklarını ve sonrasında milli ara olacağını hatırlatan Eroğlu, "İnşallah dönüşte daha güçlü olacağız, bu süreçte kaybettiğimiz puanlar için üzgünüz." değerlendirmesinde bulundu.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı