Bist 100
10.276,88 0%
DOLAR
32,37 -0,06%
EURO
34,88 0,15%
ALTIN
2.379,69 -0,22%

Hüseyin Çelik'in AK Parti'nin MHP ittifakı eleştirilerine sert tepkiler: "Hodri meydan!"

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin MHP ile ittifakını eleştirmesine Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından sert yanıtlar geldi.

Yayın Tarihi: 23.04.2024 18:52
Güncelleme Tarihi: 23.04.2024 18:52

Hüseyin Çelik'in AK Parti'nin MHP ittifakı eleştirilerine sert tepkiler: "Hodri meydan!"

Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'nin MHP ile ittifakını eleştirmesine peş peşe sert tepkiler geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanlarından Ahmet Selim Köroğlu ve Ayhan Ogan, Çelik'e yönelik sert ifadelerle karşılık verdi.

Ahmet Selim Köroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "31 mart sonuçları üzerinden serbestiyete açıklama yapan eski Türkiyenin siyasi artıkları kurdurduğunuz partilerde siyaset yapın, Mehmet Uçum bahanesiyle Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur ittifakına parmak sallamayın." mesajını paylaştı.

Diğer yandan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayhan Ogan da, "Hüseyin bey Erdoğan yüzde 52 oy aldı. AK parti ile arasında 20 puan fark var. Kurdurduğunuz Deva ve Gelecek partisi çöp oldu. Çekin elinizi AK partiden. Erdoğan'dan intikam alacaksanız da hodri meydan." ifadelerini kullandı.

Hüseyin Çelik'in MHP ile AK Parti ittifakını eleştiren açıklamalarına değinen Çelik, "AK Parti din üzerinden siyaset yapmayan, muhafazakâr demokrat bir partiydi. Sonra kendisini dini değerler üzerinden siyaset yapan, milliyetçilik rüzgarıyla kendisini MHP’ye mahkum eden bir parti haline getirdi" ifadelerini kullanmıştı.