Hünkâr Köşkü’nde 'Zamanın Tanıkları' sergisi ziyarete açıldı
Bursa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde hazırlanan 'Hünkâr Köşkü'nde Zamanın Tanıkları sergisi, köşkün kuruluşundan bugüne biriken özgün belge, fotoğraf ve hatıraları gün yüzüne çıkardı.
Serginin içeriği
Sergide, Osmanlı padişahlarından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e; uluslararası devlet adamlarından Zeki Müren gibi sanat dünyasının önemli isimlerine kadar Hünkâr Köşkü’nü ziyaret etmiş kişilere ait fotoğraf ve belgeler yer alıyor. Sultan Abdülmecid, Sultan Abdülaziz ve V. Mehmed Reşad gibi padişahların fotoğraf kareleri ile Atatürk’ün çeşitli fotoğrafları sergide dikkat çeken parçalar arasında bulunuyor. Ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaracak sergi, 1 yıl süreyle gezilebilecek.
Açılış ve yetkililerin açıklamaları
Sergi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi, Tanıtım ve Turizm Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bursa Müze Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlendi ve törenle ziyarete açıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba’yı temsilen serginin açılış törenine katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Numan Çakır, müzelerin milletlerin hafızası olduğunu vurguladı. Çakır, şu ifadeleri kullandı: "Bu yılın teması ‘Bölünmüş Bir Dünyayı Birleştiren Müzeler’ olarak belirlenmiştir. Toplumları bir arada tutan şey ortak değerler, ortak kültür ve ortak hafızadır. Bursa da medeniyet hafızasının en güçlü şehirlerinden biridir. Osmanlı’nın kuruluş ruhunu taşıyan kadim şehir, tarih boyunca pek çok önemli ana tanıklık etmiştir. Hünkâr Köşkü de bu mirasın en özel simgelerindendir. Köşk, yalnızca bir yapı değil; yaşayan bir tarihtir. Sergiyi ziyaret edenler, Bursa’nın geçmişine, kültürüne ve ortak hikayesine yeniden tanıklık edecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak tarihimize, kültürümüze ve medeniyet mirasımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz".
Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu serginin taşıdığı öneme değinerek hayırlı olmasını diledi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer ise Müzeler Günü kapsamında düzenlenen etkinliklerin parçası olarak açılan serginin ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkaracağını belirtti.
BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EV SAHİPLİĞİNDE HAZIRLANAN ‘HÜNKÂR KÖŞKÜ’NDE ZAMANIN TANIKLARI’ SERGİSİ, KÖŞKÜN İLK GÜNÜNDEN BUGÜNE KADAR BİRİKEN TÜM EŞSİZ HATIRALARI, BELGELERİ VE YAŞANMIŞLIKLARI GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI.