Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

HSK’dan güz kararnamesi savunması: Mazeretler öncelikli, iddialar asılsız

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), güz kararnamesinde hakim ve Cumhuriyet savcılarının mazeretlerine göre atandığını ve yargıya güveni sarsan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 23.12.2023 16:53
Güncelleme Tarihi: 23.12.2023 16:53

HSK’dan güz kararnamesi savunması: Mazeretler öncelikli, iddialar asılsız

HSK, güz kararnamesine ilişkin yaptığı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında, güz kararnamesinde görev yerleri değişen kimi yargı mensupları hakkında gerçeği yansıtmayan iddialarda bulunulduğunu bildirdi. HSK, bu iddiaların yargıya olan güveni zedelemeye yönelik olduğunu ve kararnamenin yasal dayanağı ve gerekçesinin mevcut olduğunu vurguladı. HSK, yargı mensuplarına ve kamuoyuna, gerçek dışı haberlere itibar etmemeleri çağrısında bulundu.

HSK, 21 Aralık tarihli güz kararnamesiyle ilişkin basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, son günlerde bazı medya kuruluşlarında, güz kararnamesinde yer değiştiren bazı yargı mensuplarıyla ilgili asılsız iddialar ortaya atıldığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Her yıl olduğu gibi bu yıl da yayımlanan güz kararnamesinde hakim ve Cumhuriyet savcılarımızın öncelikle mazeretlerine ilişkin talepleri dikkate alınarak, ihtiyaç ve kadro durumu ile haklarında devam eden soruşturmalardan dolayı eski görev yerlerinde kalmalarının doğurabileceği sıkıntılar gözetilerek değerlendirme yapılmıştır. Bu minvalde yapılan atamaların yasal dayanağı ve gerekçesi mevcut olduğu halde yargıya olan güveni zedelemeye yönelik gerçek dışı haberlere itibar edilmemelidir."