Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Honda’nın yeni elektrikli araçları Cybertruck'a rakip oluyor!

Honda'nın iki yeni elektrikli aracı Tesla'nın Cybertruck'ına fütüristik görünümlü araç kategorisinde rakip olabilir.

Yayın Tarihi: 12.01.2024 16:25
Güncelleme Tarihi: 12.01.2024 16:25

Honda’nın yeni elektrikli araçları Cybertruck'a rakip oluyor!

Honda, salı günü Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) yeni elektrikli araç serisi Honda 0 Serisi için iki konsept model tanıttı. Saloon ve Space-Hub olarak adlandırılan bu modeller Cybertruck ile benzer bir tasarım ve alışılmadık bir havaya sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Saloon şık ve kabarcığa benzer bir şekle sahip olup, boyunduruk direksiyon simidi ve şahin kapısı bulunuyor. Ayrıca bir aracın manevra kabiliyetini artırmak için tasarlanmış bir özellik olan steer-by-wire teknolojisine sahip ve Cybertruck de bu teknolojiyi kullanıyor.

Honda, 2026 yılına kadar ABD pazarına Saloon'u temel alan bir EV getirmeyi hedefliyor ve otonom sürüş özelliklerini ürün gamına entegre etmeyi planlıyor.

honda

HONDA AÇIKLAMA YAPMADI

Honda, yeni konsept araçları ile Cybertruck arasındaki benzerlikler konusunda açıklama yapmadı. Aslında Honda'nın Küresel Başkan Yardımcısı Shinji Aoyama bir basın açıklamasında araçların insanlar için yeni bir bakış açısı uyandırmak üzere diğer elektrikli araçlardan son derece farklı bir tasarıma sahip olduğunu söyledi.

Tesla CEO'su Elon Musk, 2019'da Cybertruck'ın köşeli ve fütüristik tasarımını açıkladığında, kutuplaştırıcı olduğunu kanıtlamıştı. O zamandan bugüne Cybertruck, iki milyondan fazla ön sipariş aldı ve birkaç ünlü bu aracı satın aldı.