HOMETEX İstanbul’da devam ediyor: İTO Başkanı Avdagiç fuarı 'dünyanın en önemli ev tekstili fuarlarından biri' olarak nitelendirdi

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, HOMETEX'in İstanbul Fuar Merkezi'ndeki 11 holde yaklaşık 600 firma ile sürdüğünü ve ziyaretçi sayısının yüzde 8 arttığını bildirdi.

Yayın Tarihi: 21.05.2026 11:35
Güncelleme Tarihi: 21.05.2026 11:39

HOMETEX İstanbul’da devam ediyor: İTO Başkanı Avdagiç fuarı 'dünyanın en önemli ev tekstili fuarlarından biri' olarak nitelendirdi

HOMETEX İstanbul’da sürüyor

Ev tekstili sektörünün önemli buluşmalarından HOMETEX Ev Tekstili Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi'nde sektör temsilcilerini ve alım heyetlerini bir araya getirmeye devam ediyor. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Şekib Avdagiç, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahinler fuarı ziyaret ederek stantlarda incelemelerde bulundu.

Avdagiç'in değerlendirmesi

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, organizasyonun sektör adına gurur verici bir tablo ortaya koyduğunu belirterek HOMETEX'in başarılı bir organizasyonla gerçekleştirildiğini söyledi ve katkı sağlayanlara teşekkür etti. Avdagiç, İstanbul Fuar Merkezi'ndeki 11 holün tamamının katılımcı firmalarla dolu olduğunu ve fuarda yaklaşık 600 firmanın yer aldığını vurguladı.

Avdagiç, zorlu ekonomik şartlara rağmen fuara ilginin güçlü olduğunu, ilk gün verilerinde ziyaretçi sayısında geçen yıllara göre yaklaşık %8 artış gözlemlediklerini aktardı. Fuarın ihracata katkısına dikkati çeken Avdagiç, 'Yurt dışından daha fazla alım heyetinin gelmesi ve firmalarımızın daha fazla ihracat yapabilmesi önemli. Doğru alım heyetlerinin seçilmiş olması fuarın değerini artırıyor' dedi. Avdagiç, HOMETEX'in gelecek yıllarda 700-750 firmaya ulaşmasını ve uluslararası ziyaretçi ile alıcı sayısının artmasını hedeflediklerini ifade etti.

BTSO Başkanı Burkay'ın görüşleri

İbrahim Burkay, üretmenin kıymetli olduğunu; ancak üretileni dünyadaki gerçek alıcılarla buluşturacak platformların oluşturulmasının da büyük önem taşıdığını söyledi. Fuarcılığın ihracatın en stratejik alanlarından biri olduğunu belirten Burkay, İstanbul Fuar Merkezi'nin son yıllarda önemli bir dönüşüm yaşadığını, pandemi sonrası Şekib Avdagiç'in liderliğinde yapılan yatırımların gerekli fiziki altyapıyı sağladığını dile getirdi ve teşekkür etti.

Burkay, HOMETEX'in 33 yıldır düzenlenen köklü bir fuar olduğunu hatırlatarak son üç yılda katılımcı ve ziyaretçilerden memnuniyet verici geri dönüşler alındığını, fuarın sektörün ihracat hedefleri açısından önemli fırsatlar sunduğunu ve gelecekte 750 firmaya ulaşma potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

TETSİAD Başkanı Şahinler'in değerlendirmesi

TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahinler, HOMETEX'e verdiği destek dolayısıyla İTO Başkanı Şekib Avdagiç'e teşekkür etti ve fuarın sektör açısından güçlü bir atmosferde devam ettiğini söyledi: 'Fuarımız çok güzel geçiyor.'

Fuarın kapsamı ve katılım

TETSİAD ev sahipliğinde, BTSO iştiraki KFA Fuarcılık organizasyonuyla düzenlenen fuarda 11 holde yaklaşık 200 bin metrekarelik alanda, 600’e yakın firma ürünlerini ve yeni koleksiyonlarını sergiliyor. Fuara 45 ülkeden katılım sağlanırken, alım heyeti kapsamında da yaklaşık 250 iş insanı Türk firmalarıyla iş görüşmeleri gerçekleştiriyor.

İTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ŞEKİB AVDAGİÇ, FUARI ZİYARET EDEREK STANTLARDA İNCELEMELERDE...

İTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ŞEKİB AVDAGİÇ, FUARI ZİYARET EDEREK STANTLARDA İNCELEMELERDE BULUNDU

İTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ŞEKİB AVDAGİÇ, FUARI ZİYARET EDEREK STANTLARDA İNCELEMELERDE...

Yazar
EDİTÖR

Hasan Polat

Selam, ben Hasan Polat. 24 yaşındayım, Ankara'dan yazıyorum. aksiyon.com.tr Finans ekibindeyim. Ben yeni nesil finans uzmanıyım; kripto paralar, borsa ve girişimcilik üzerine yoğunlaştım. Risk almayı severim, hızlı düşünürüm ve genç yatırımcılara hitap ederim.