Hizbullah'tan İsrail'e Yanıt
Hizbullah Hareketi, İsrail ordusunun Lübnan’ın güneyine yönelik hava saldırısına karşı misilleme yaptığını duyurdu. Resmi Telegram hesabından yapılan açıklamada, sınır hattındaki askeri üssün hedef alındığı bildirildi.
Katyuşa Roketi ile Vuruş
Açıklamada, Hizbullah'ın Sahel Taburu'na bağlı güçlerin, Beyt Hilal kışlasındaki karargaha katyuşa roketi ile saldırı düzenlediği ve tam isabet sağladığı belirtildi.
Kamikaze İHA İle Saldırı
Ayrıca Hizbullah, kamikaze insansız hava aracı (İHA) ile de Beyt Hilal'daki karargaha saldırı düzenlendiğini, bu saldırı sonucunda İsrail askerlerinin ölü ve yaralılarının olduğu bilgisi paylaşıldı.
Topçu Atışları ve Hedefler
Hizbullah, yukarıda bahsedilen saldırılar esnasında yasa dışı Kfar Yuval askeri yerleşiminde konuşlanan İsrail askerlerini hedef aldıklarını ifade etti. Ayrıca, İsrail ordusuna ait Cel el-Alem Askeri Üssü, Hizbullah tarafından topçu ateşi ile vuruldu.
İsrail'in Yanıtı
Lübnan resmi ajansı NNA'nın aktardığına göre, İsrail askerleri de Lübnan'ın Hiyam beldesine ağır topçu atışları ve fosfor bombası ile karşılık verdi.