Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmalar şiddetleniyor

Lübnan’ın güneyindeki sınır bölgesinde İsrail ordusu ile çatışan Hizbullah, iki mensubunun daha şehit olduğunu duyurdu. Hizbullah, “Kudüs için” savaştığını iddia etti. İsrail ile 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda 121 Hizbullah mensubu, 26 Lübnanlı sivil, 5 İsrailli sivil ve 6 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Yayın Tarihi: 22.12.2023 13:23
Güncelleme Tarihi: 22.12.2023 13:23

Hizbullah ile İsrail arasındaki çatışmalar şiddetleniyor

 

İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar giderek şiddetleniyor. Lübnan’daki Hizbullah, İsrail ile sınır bölgesinde yaşanan çatışmalarda iki mensubunun daha öldüğünü açıkladı. Hizbullah, sınırdaki çatışmalara dair yazılı açıklama yaptı.

HİZBULLAH: KUDÜS İÇİN ŞEHİT OLDULAR

Açıklamada Hizbullah, mensupları Hüseyin Ali İzzeddin ve Abdulaziz Ali Musulmani’nin “Kudüs için” şehit olduklarını ileri sürdü. Hizbullah, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarını kınayarak, Kudüs’ü savunmak için mücadele ettiklerini iddia etti.

Hizbullah, İsrail ile 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 121 mensubunun şehit olduğunu belirtti.

Hizbullah, İsrail’in sınır bölgesindeki köy ve kasabalara yönelik saldırılarını da kınayarak, sivilleri korumak için direndiklerini savundu.

SINIRDA ÖLÜM KALIM SAVAŞI

İsrail ile Hizbullah arasında Lübnan’ın güneyindeki sınır bölgesinde 8 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalar, bölgede büyük bir gerilime neden oldu. Çatışmalarda ayrıca, 26 Lübnanlı sivil, 5 İsrailli sivil ve 6 İsrail askeri öldürüldü. Çatışmalarda yaralananların sayısı ise bilinmiyor.

Çatışmalar, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırıları ve Filistinlilere uyguladığı baskılar nedeniyle başladı. Hizbullah, İsrail’e misilleme olarak roket saldırıları düzenledi. İsrail ise Hizbullah’ın roket fırlattığı bölgelere hava saldırıları gerçekleştirdi.

Çatışmaların durdurulması için uluslararası toplumun çabaları devam ediyor. Ancak taraflar arasında bir ateşkes sağlanamadı. Bölgede yaşayan siviller ise çatışmalardan dolayı büyük bir korku ve endişe içinde.