Hizan'da silah bakımı sırasında kaza: baba oğlu hayatını kaybetti

Bitlis’in Hizan ilçesinde babasının evde silah bakımında kazara ateşlenen silahtan çıkan mermi oğlunun karın bölgesine isabet etti; genç hastanede öldü.

Yayın Tarihi: 06.09.2026 00:35
Güncelleme Tarihi: 06.09.2026 00:35

Hizan'da silah bakımı sırasında kaza: baba oğlu hayatını kaybetti

Olayın ayrıntıları:

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Ürünveren köyü Karakoyun Mezrası'nda, evde silah bakımının neden olduğu kaza bir genç hayatına mal oldu. Edinilen bilgiye göre M.Ç., evinde silahının bakımını yaptığı sırada silahın henüz belirlenemeyen bir nedenle kazara ateş aldığı bildirildi. Silahtan çıkan mermi, karşısında oturan oğlu E.Ç.'nin karın bölgesine isabet etti.

Ağır yaralanan E.Ç. için hemen sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerindeki ilk müdahalenin ardından genç, öncelikle Hizan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastane süreci ve soruşturma:

Hizan Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından E.Ç., daha donanımlı sağlık hizmeti sunulmak üzere Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Doktorların tüm çabalarına rağmen genç kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayın ardından jandarma ve ilgili birimler tarafından soruşturma başlatıldı.

Yetkililer, kazanın nedenine ilişkin teknik inceleme ve ifadelere dayalı soruşturmanın sürdüğünü, olayla ilgili adli ve idari işlemlerin devam ettiğini bildirdi.

BİTLİS’İN HİZAN İLÇESİNDE EVİNDE SİLAHININ BAKIMINI YAPAN BABANIN ELİNDEKİ SİLAHIN KAZARA ATEŞ...

BİTLİS’İN HİZAN İLÇESİNDE EVİNDE SİLAHININ BAKIMINI YAPAN BABANIN ELİNDEKİ SİLAHIN KAZARA ATEŞ ALMASI SONUCU, KARŞISINDA OTURAN OĞLU HAYATINI KAYBETTİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!