DOLAR
42,66 -0,22%
EURO
50,09 -0,13%
ALTIN
5.859,43 -0,13%
BITCOIN
3.940.867,84 -0,89%

Hibiskuslu Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır? İşte Püf Noktaları

Osmanlı şerbeti, sağlıklı ve ferahlatıcı bir içecektir. Hibiskus, zencefil, karanfil, limontuzu, tarçın ve şekerle kaynatılıp soğutulur. Tarçını kaynatırken çıkarmayı unutmayın.

Yayın Tarihi: 11.12.2023 13:58
Güncelleme Tarihi: 11.12.2023 13:58

Hibiskuslu Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır? İşte Püf Noktaları

Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır?

Osmanlı şerbeti, hibiskus, zencefil, karanfil, limontuzu, tarçın ve şekerden yapılan geleneksel bir içecektir. Osmanlı şerbetinin faydaları arasında, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, sindirimi kolaylaştırması ve vücudu serinletmesi sayılabilir. Osmanlı şerbeti yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak:

Hibiskuslu Osmanlı Şerbeti Nasıl Yapılır? İşte Püf Noktaları

Malzemeler

  • 2 litre su
  • 3 yemek kaşığı hibiskus
  • 1 çay kaşığı büyüklüğünde zencefil
  • 9 tane karanfil
  • 1 çay kaşığı limontuzu
  • 3 tane kabuk tarçın
  • 1 su bardağı şeker

Yapılışı

  1. Tüm malzemeleri bir tencereye alın ve kaynatın.
  2. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 20 dakika daha pişirin.
  3. Süzün ve soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın.
  4. Soğuk olarak servis yapın.

(NOT) Kaynadıktan sonra hemen tarçını almayı unutmayın. Unutursanız eğer şerbetin acı bir tadı olur.

Yazar
EDİTÖR

kubrak