Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Herkesin evinde olan o sebzenin kilosu 50 TL’ye kadar çıktı! Pazarda en pahalı ürünlerden birisi

Her hafta düzenli olarak pazara giden vatandaşlar bu hafta pazar fiyatları görünce şok geçirdi. Özellikle herkesin severek tükettiği patlıcanın kilosu 50 TL’ye kadar dayanmış durumda. Kaliteli patlıcan almak isteyen vatandaşlar 1 kilograma 50 TL vermeyi gözden çıkaracak.

Yayın Tarihi: 25.12.2023 20:06
Güncelleme Tarihi: 25.12.2023 20:06

Herkesin evinde olan o sebzenin kilosu 50 TL’ye kadar çıktı! Pazarda en pahalı ürünlerden birisi

Market fiyatlarına oranla pazar fiyatları daha uygun kaçarken, vatandaşlar artık her hafta düzenli olarak kendilerine yakın kurulan pazar yerlerine uğramaya başladı. Ancak pazardaki son durumda market fiyatlarıyla kapışır durumda. Özellikle herkesin severek tükettiği kabak, patlıcan gibi sebzeler %100 zamlanmış şekilde bu hafta pazar tezgahlarında yerini aldı. Kışın sıklıkla tüketilen sebzeler arasında yer alan patlıcanın kimi tezgahlarda kilosu 50 TL’ye kadar çıktı. Her iki haftada bir muhakkak herkesin pazar listesinde yer alan patlıcanı almak artık lüks haline gelecek gibi duruyor.

PAZARDA SEBZELER PES PEŞE ZAMLANIYOR 

Pazar fiyatlarına peş peşe zamlar gelirken vatandaş bu kadarını beklemiyordu. Kış aylarına girmişken en fazla tüketilen sebzeler arasında olan kabak ve patlıcan fiyatları pes peşe zamlandı. Bu hafta içersinde pazar fiyatlarında en çok yükselişe geçen ürünler arasında kabak ve patlıcan gibi sebzeler yer aldı. Geçtiğimiz haftalarda kilosu 20 TL bandında pazar tezgahlarında yerini alan patlıcanın kilosu bu hafta 50 TL’ye kadar çıkmış durumda. 

PATLICAN FİYATLARI

Güncel olarak pazar tezgahlarında kilosu 20 TL’yi de bulan patlıcanda, seçmeden vatandaşlar aldıklarına talip oluyor ya da kilosuna 50 TL vererek yarım kilo alarak evlerine dönüyor. Önceki dönemler içersinde market ve pazar fiyatları arasında büyük bir uçurum söz konusuydu. Şu anda güncel olarak market ve pazar fiyatları kapışır noktaya geldi. Vatandaşlar özellikle kış mevsimindeki kış sebzelerinin bu kadar pahalıya satılmasına anlam veremiyor. Ancak diğer bir noktadan ise çiftçiler de farklı şikayetlerini dile getirmeye devam ediyor.

Artan gübre fiyatları, mazot ve benzeri çiftçilik maliyetleri; pazar fiyatlarında tek tek ürünlere yansımaya devam ediyor. Çiftçilerin aradıkları indirimli fiyatlar tarlalarına yansımazken, tarlalardan da bu fiyatlar indirimli şekilde pazar tezgahlarına yansımıyor. Yeni yıla sayılı günler kalmışken, yeni yıldan sonra vatandaşlar pazar fiyatlarındaki büyük orandaki artışı umutsuz şekilde bekleyişte...