Bist 100
9.139,11 0%
DOLAR
31,42 0,16%
EURO
34,14 0,25%
ALTIN
2.093,93 0,17%

Herkesi kokusuyla mest edecek o tarif duyuruldu! Bu dereotlu poğaça tarifi resmen düşman çatlatacak

Pastane lezzetlerinin vazgeçilmezlerinden olan dereotlu poğaçayı birde evde yaparsanız lezzetinden geçilmez! Bu tarif ile dilerseniz çay saatlerinizi dilerseniz de kahvaltılarınızı herkesin bayılacağı kıyır kıyır dereotlu poğaçayla renklendirebilirsiniz. İşte ev yapımı bir kere yaptığınızda vazgeçemeyeceğiniz dereotlu poğaça tarifi...

Yayın Tarihi: 12.12.2023 12:28
Güncelleme Tarihi: 12.12.2023 12:28

Herkesi kokusuyla mest edecek o tarif duyuruldu! Bu dereotlu poğaça tarifi resmen düşman çatlatacak

Evinizde lezzetli mi lezzetli poğaça yapmak istiyorsanız, bu dereotlu poğaça tarifini muhakkak denemelisiniz! Sabah kahvaltılarınızın, öğleden sonra çaylarınızın yanında ikram edebileceğiniz herkesin lezzetiyle mest olacağı mis kokulu taptaze dereotlu poğaça tarifi sizinle!

DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 3 su bardağı ölçüsünde un
  • 1 su bardağı ölçüsünde yoğurt 
  • Yarım su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsüne tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 demet taze dereotu

DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ

DEREOTLU POĞAÇA TARİFİ YAPILIŞI 

  1. İlk etapta kabartma tozu, un ve tuzu karışımı bir kabının içerisine alın.
  2. Ortasını açarak yoğurt, sıvı yağ ve yumurtaya ekleyin.
  3. Yoğurarak yumuşak bir hamur elde etmeye başlayın. 
  4. Dereotunuzu ince ince kıyın ve hamurunuzu içerisine ekleyin. Dereotu bu tarifin olmazsa olmazı. Bu sebeple bol bol kullanmaya özen gösterin. 
  5. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak yuvarlayın. 
  6. Tepsiye aralıklı şekilde dizin önceden ısıtmış olduğunuz 180° fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin. Ve.... Poğaçalar hazır! Herkese afiyet olsun....