Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Herkes zam bekliyordu! Seçime 2 kala yüzde 67 zam müjdesi verildi!

Son dakika açıklanan çalışan zammında yüzde 67 olarak karar kılındı. Uzun zamandır bu haber bekleniyordu

Yayın Tarihi: 28.03.2024 14:22
Güncelleme Tarihi: 28.03.2024 14:22

Herkes zam bekliyordu! Seçime 2 kala yüzde 67 zam müjdesi verildi!

2024 yılı yerel seçimlerine sadece 2 gün kaldı. 81 ilde her belediyenin başkanı ve büyükşehir belediyelerinin koltuk sahipleri değişecek. Hal bu iken başkan adayları vaatleri ile halkın gönlünü çalmaya çalışırken, mevcut başkanlar da uygulamya soktuğu yeni programlarla ve zamlarla oy toplamaya çalışıyor. Yapılan zamlar ile çalışan bireylerin enflasyon karşısında alım gücünün arttırlması hedefleri sunuluyor. Bİr çok kalemde destek ödemeleri de seçim vaatleri arasında yer alabiliyor. 

Özellikle de belediye çalışanlarına sağlanan zamlar da 2024 yılı itibari ile merakla takip ediliyor. Bu kapsamda yapılan zam oranları, diğer belediyelere de öncülük etmesi adına araştırma konusu olabiliyor. Gün gün belediye yetkilileri ile sendikalar arasında gerek kadrolu gerekse de iştirak çalışanı olan bireye özel olarak Toplu İş Görüşmeleri neticelendiriliyor. Varılan mutabakat kararı ise sosyal medya hesapları üzerinden kamuoyuna sunuluyor. 

tll

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE ZAMMI

Nisan gelmeden yeni bir toplu iş görüşmesi neticesi açıklandı. Yapılan açıklama da İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yüzde 67 zam yapıldığı belirtildi.  İZSU,İZBETON,İZULAŞ personelini yakından ilgilendiren detaylar kamuoyuna sunuldu. Varılan mutabakatta ilk sene bu şirketşerde çakılanların maaşlarına yüzde zam yapılacağı belirtildi. Konu ile alakalı olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklama yaptı. Soyer tarafından yapılan açıklamada görev süresinin 2 gün sonra bittiği belirtilirken, son zammın çalışanlara büyük bir ödül olduğu belirtildi. 

tll

BELEDİYE ZAM AÇIKLAMALARI

Gün gün belediyelerden zam açıklamaları devam ediyor. Bu kapsamda belediyeler ve bağlı bulunulan sendikalar arasında toplu iş görüşmeleri neticelendşriliyor. Varılan neticeler yetki mecilerce sosyal medya hesapları üzerinden duyurulurken, seçimler akabinde bu zamların azalabileceği tahminleri de sunuluyor.