![Her yiyen pastaneden hazır alıp getirdiğinizi sanacak! Pastane usulü şekerpare tarifi](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202401/her-yiyen-pastaneden-hazir-alip-getirdiginizi-sanacak-pastane-usulu-sekerpare-tarifi-1200-780186.jpg)
Şerbetinde boğulacağınız, enfes lezzetli pastane şekerparesini evinize yapmak ister misiniz? O halde müjde! Evinizde bol şerbetli kıyır kıyır ağza attığınızda da dağılacak pastane usulü şekerpare yapmanız bu tarif ile mümkün. Herkes bu tarifte yaptığınız şekerpareyi pastaneden aldınız zannedecek. Sizlerden tarif almak için misafirleriniz sıraya girecek. Kıyır Kıyır bol şerbetli şekerpare malzemeleri ve tarifi….
Misafirlerinizin muhakkak gelip soracağı şekerpare tarifi bulundu! Bu şekerpare tarifi 30 yıllık pastane ustalarından alındı. Şerbetli tatlılarda bir numarayım demek istiyorsanız, bu tarifi muhakkak denemelisiniz. 25 dakikada hazırlayacağınız, 30 dakikada pişirceğiniz bu tarifle 12 - 14 kişilik şekerpareleriniz hazır. Herkesin pastaneden alıp eve getirdiğinizi zannedeceği enfes şekerpare tarifi...
PASTANE USULÜ ŞEKERPARE TARİFİ MALZEMELERİ
- 250 gr tereyağ
- 2 tane yumurta ( birisinin sarısı üzeri için kullanılacak)
- 2 çay ölçüsünde bardağı irmik
- 1 buçuk çay bardağı ölçüsünde pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Çay kaşığı ucu kadar karbonat
- 3-3,5 su bardağı ölçüsünde un ( ele yapışmayan bir kıvam olmalı)
Şerbeti için ;
- 4 su bardağı ölçüsünde şeker
- 4 buçuk su bardağı ölçüsünde su
- 3-4 damla limon
PASTANE USULÜ ŞEKERPARE TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta şerbetinizi hazırlayarak bir köşeye soğuması için bırakmalısınız. Şerbetin soğuk olması tatlının sıcak olması oldukça önemli.
- Şerbet için bütün malzemeleri tencereye alarak kaynamaya başladığı zaman limonunuzu sıkın.
- Limonunuzu sıktıktan sonra 6 - 7 dakika kadar kaynaması yeterli gelecektir.
- Daha sonra ağzını kapatarak soğuması için bir kenara bırakın.
- Şekerpare hamuru için oda sıcaklığında bekletilmiş yağın olması önemli olacaktır.
- Ele yapışmayacak bir kıvam olması önemlidir.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak, yağlı kağıt serilmiş olan tepsiye şekerparelerinize şekil vererek dizin.
- Önceden ısıtmış olduğunuz 190 derecelik fırında alt üst ayarda güzelce kızarana kadar pişirin.
- Az pişirmemeye muhakkak önem gösterin. Yoksa şekerparelerinizin içi hamur şeklinde kalabilir.
- Pişen şekerparelerinizin altından yağlı kağıdı çekerek, üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
- 10 dakika bekledikten sonra şekerparelerinizi ters çevirerek, tekrardan şerbetini içersinde bekletelim.
- Böylelikle şekerparenin her iki kısmı da eşit şekilde şerbeti çekecektir.
- Üzerlerine fırın tepsisini kapatarak birkaç saat dinlendirdiğinizde şerbeti daha güzel çekecektir.
- Son olarak dilerseniz Antepfıstığı ya da Hindistan cevizi gibi malzemelerle şekerparenizi süsleyerek servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...