Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Her sabah suyun içine atıp için! Vücudunuza yaptıklarına inanamayacaksınız

Sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olan chia tohumları bol miktarda enerji sağlayan bir besindir. Pek çok farklı şekilde alınabilen ve faydaları saymakla tükenmeyen chia tohumunu suyunuza ekleyin. Her sabah tükettiğinizde meydana gelen değişimi gördüğünüzde gözlerinize inanamayacaksınız..

Yayın Tarihi: 31.12.2023 15:13
Güncelleme Tarihi: 31.12.2023 15:13

Her sabah suyun içine atıp için! Vücudunuza yaptıklarına inanamayacaksınız

Chia tohumları, vitamin, mineral ve aynı zamanda üçlü antioksidan kaynağı olarak bilinmektedir. üçlü antioksidan kaynaklarından bazılar ise Kafeik asit, Klorojenik asit, Kaempferol Kuersetin'dir..

Bu besinlerin birçok önemli rahatsızlığa iyi geldiği söylenmektedir. Chia tohumları sağlıklı bir gıda olarak kabul edilir ve birçok faydası vardır. Chia tohumlarının faydaları şunlardır;

Yüksek besin değeri: Chia tohumları protein, diyet lifi, omega-3 yağ asitleri ve antioksidanların yanı sıra vitaminler ile mineraller bakımından yüksek besin değeri içermektedir. Özellikle sindirim sağlığını destekleyen lif bakımından da oldukça zengindir.

Kalsiyum kaynağı: Chia tohumlarının kalsiyum kaynağı olduğu bilinmektedir. Kalsiyum kemik sağlığına destek vermekle kalmaz dişlerin güçlenmesine de yardımcı olmaktadır.

chia tohumu faydaları

Kullanımı kolay: Chia tohumları sıvılarla temas ettiğinde jelatin gibi bir yapı oluşturarak gıdalara jel benzeri bir kıvam kazandırır. Bu nedenle smoothieler, yoğurtlar, salatalar ve ekmek sosları dahil olmak üzere çeşitli yiyecek ve içeceklerde rahatlıkla kullanılabilir.

Omega-3 yağ asitleri: Chia tohumları omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir. Omega-3 yağ asitleri beyin fonksiyonunu destekler ve aynı zamanda kalp sağlığını iyileştirir, iltihabı da azaltır. Chia tohumları lif ve omega-3'ten oldukça zengindir, bu nedenle chia tohumlarını tüketmek kalp hastalığında riski oldukça azaltır. İnsanlar üzerinde yapılan çeşitli araştırmalar, chia tohumu takviyelerinin, kalp hastalığında risk faktörü olan hipertansiyonu olanlarda kan basıncını büyük ölçüde düşürdüğünü bulmuştur.

Kilo kontrolü: Chia tohumları suyu emerek şişer, kişilerde tokluk hissi yaratır. Bu, kilo yönetimine yardımcı olabilir, gereksiz atıştırmaları da önleyebilir.

Antioksidanlar: Chia tohumları antioksidanlar bakımından zengindir. Antioksidanlar hücre hasarını azaltabilir ve serbest radikallerle savaşarak yaşlanmayı yavaşlatabilir. Chia tohumlarında bulunan bazı antioksidanların arasında klorojenik asit, kafeik asit, mirisetin, kersetin, kaempferol bulunur. Tüm bunların kanser karşıtı özelliklerinin yanı sıra kalp ve karaciğeri koruyucu etkileri de olabiliyor.

chia tohumu faydaları

Kan şekeri seviyesini düzenler: Chia tohumları karbonhidratları yavaş yavaş sindirir ve kan şekeri seviyesini dengeler. Kan şekeri seviyesini düzenleyerek enerji seviyesini dengeler ve açlığı azaltır.

Özellikle chia tohumlarını ilk kez tüketirken dikkatli olmalı, gerekiyorsa doktorunuzun veya beslenme uzmanınızın tavsiyesine başvurmalısınız. Ayrıca chia tohumlarını tüketmeden öncesinde su ya da başka bir sıvıyla karıştırın. Aksi takdirde sindirim sorunlarına neden olabilir.