Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Her gün 1 kaşık tüketende hastalık kalmıyor! Bağırsakları foşur foşur temizleyecek

Bağırsaklarını çalıştıracak formüller araştırılırken vücuda antioksian yüklemek ve hücreleri serbest radikallere karşı korumak istiyorsanız besinlerin gücünden yararlanabilirsiniz. Kaşık kaşık yenildiğinde tüm hastalıklarınıza derman olacak. İşte 1 kaşık sayesinde bağırsaklarınız çalışabilecek...

Yayın Tarihi: 03.04.2024 23:14
Güncelleme Tarihi: 03.04.2024 23:14

Her gün 1 kaşık tüketende hastalık kalmıyor! Bağırsakları foşur foşur temizleyecek

Türk mutfağında ve Orta Doğu'nun bazı bölgelerinde yaygın olarak tüketilen bir tatlı ve besleyici gıda maddesidir. Üzüm, incir, dut ya da nar gibi meyvelerin kaybatılmasıyla beraber oluşturulan pekmez, şeker ilavesiyle yoğun kıvamda pişirilerek hazırlanır. Genellikle kahvaltılarda ekmeğin üzerine sürülerek ya da tahin ile karıştırılıp tüketilmektedir.

Farklı tatlı ve hamur işlerinde kullanılan pekmez, sağlıklı bir alternatif olarak tercih edilirken doğal şekerler ve mineral açısından zengin görülür. pekmezin birçok faydaları yer alırken hangi çeşit pekmesin kastediliği önemli olurken pekmez farklı meyvelerden faydalar bulunur.

pekmez yararları nelerdir
PEKMEZİN YARARLARI
Antioksidanlar sayesinde vücudu serbest radikallere karşı korurken kanser ve kronik hastalıkların riski azalır.
Üzüm pekmezi, demir, kalsiyum, potasyum ve magnezyum açısından zengindir.
Doğal şeker içerirken hızlı enerji sağlar.
Sporcular ve egzersiz yapanlar için enerji kaynağı tercih edilir.
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
Hastalıklara karşı dirençli olunur.
Dut pekmez, lif açısından zengin olup sindirim sistemi sağlığını destekler.
Kabızlık sorununun giderilmesine yardımcı olur.