Hentbol Süper Kupa Dörtlü Finalinde yarı finaller: Spor Toto - Beşiktaş ve Beykoz - Nilüfer
Hentbol Erkekler Süper Kupa Dörtlü Final organizasyonu kapsamında bugün yarı finallerde Spor Toto - Beşiktaş ve Beykoz Belediyespor - Nilüfer Belediyespor eşleşmeleri oynanacak. Organizasyon öncesi düzenlenen basın toplantısına kulüplerin antrenörleri ve takım kaptanları katıldı. Maçlar, THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonunda gerçekleştirilecek.
Basın toplantısında öne çıkanlar
Spor Toto Spor Kulübü Antrenörü Berkan Otman, turnuvada seyir zevki yüksek bir maç sunmak istediklerini belirterek, "Süper Kupa'nın bu seneki statüsünde dört takımın olmasının kendilerini sevindirdiğini" ve federasyona teşekkür ettiklerini söyledi. Otman, "Buraya katılan tüm takımlar çok kıymetli, çok değerli. Hem kendi hedeflerim, hem sporcularımızın hedefleri hem kulübümüzün hedefleri doğrultusunda hepimizin hayalleri var. Bunları gerçekleştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız." değerlendirmesinde bulundu.
Beşiktaş Başantrenörü Oliver Roy Camino, sezona resmi bir turnuvayla başlamanın olumlu olduğunu vurgulayarak rakipleri Spor Toto'nun iyi bir takım olduğuna dikkat çekti. Camino, "Onlara karşı oyunumuz her zaman çok ciddi bir mücadele ile geçiyor. Bugün de öyle olacağını düşünüyorum. Sezon başı hazırlıkları her zaman uzun süren zorlu bir süreç. Bizler de tam olarak hazır değiliz, eminim onlar da tam olarak hazır değil. Ama iki takım da elinden geleni yapacak. Türk hentbolu adına güzel bir hafta sonu olmasını umuyorum." dedi.
Beykoz Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü İsmail Tarakcı, rakiplerinin Nilüfer Belediyesi'nin ligde ciddi hedefleri olduğunu belirterek, "Biz de yeni hedefler doğrultusunda genç ağırlıklı bir takım yaratmaya çalıştık. Güzel ve seyir zevki yüksek bir maç yapmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Nilüfer Belediyesi Spor Kulübü Başantrenörü İlknur Kurtuluş ise finallere katıldıkları için heyecanlı olduklarını ve çalışmalarını tamamladıklarını söyleyerek, "Hedefimiz her zaman olduğu gibi iyi hentbol oynayarak kazanmak. Tüm takımlara başarılar diliyorum." yorumunda bulundu.
Maç programı
Turnuva takvimi şu şekilde: Bugün saat 18.30'da Spor Toto - Beşiktaş, saat 20.30'da Beykoz Belediyesi - Nilüfer Belediyesi maçları oynanacak. Yarınki final maçı ise saat 20.30'da başlayacak.
Yarı finallerdeki açıklamalar, takımların sezon başı hazırlık sürecinin etkisini taşıdığını ve tüm ekiplerin hem rekabetçi hem de seyir zevki yüksek maç hedeflediğini ortaya koyuyor. Federasyonun dört takımlı formatı da organizasyonun ciddiyetini ve çekiciliğini artırıyor.
Hentbol Erkekler Süper Kupa Dörtlü Final organizasyonu kapsamında THF Prof. Dr. Yaşar Sevim Hentbol Salonu'nda organizasyon öncesi düzenlenen basın toplantısına kulüplerin antrenörleri ve takım kaptanları katıldı. Toplantıya Spor Toto Spor Kulübü Antrenörü Berkan Otman da katılarak açıklamada bulundu.