![Hem Lezzetli Hem Sağlıklı: Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?](https://cdn.aksiyon.com.tr/uploads/1280x720/images/202312/image_1200x_657354a7a10a5.jpg)
Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?
Havuçlu cevizli tarçınlı kek, hem lezzetli hem de sağlıklı bir tatlı seçeneği. Bu keki yapmak için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları şöyle:
Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 adet havuç (küçük boy)
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 1 yemek kaşığı tarçın (silme)
Yapılışı
- Havuçları yıkayıp soyun ve rendeleyin. Rendelenen havuçların suyunu iyice sıkın.
- Bir kasede yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpın.
- Süt ve sıvı yağı ilave edip karıştırın.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek kaseye ekleyin. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayın.
- Mikserle malzemeleri tekrar karıştırdıktan sonra havuç, ceviz ve tarçını ekleyin.
- Bir spatula veya tahta kaşık yardımıyla hamuru son bir kez karıştırın.
- Yağlanmış bir kek kalıbına hamuru dökün.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kekinizin daha iyi kabarması için ilk 30 dakika fırının kapağını açmayın.
- Keki fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin. Kekiniz tam soğumadan kalıptan çıkarmaya çalışmayın, yoksa dağılabilir.
- Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve dilimleyin.
Havuçlu cevizli tarçınlı kekiniz hazır. Afiyet olsun.