Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Hem Lezzetli Hem Sağlıklı: Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Havuçlu cevizli tarçınlı kek, hem lezzetli hem de sağlıklı bir tatlıdır. Bu keki yapmak için gerekli malzemeler ve adımlar yazımızda anlatılmıştır. Afiyet olsun.

Yayın Tarihi: 08.12.2023 20:36
Güncelleme Tarihi: 08.12.2023 20:36

Hem Lezzetli Hem Sağlıklı: Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Havuçlu cevizli tarçınlı kek, hem lezzetli hem de sağlıklı bir tatlı seçeneği. Bu keki yapmak için gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları şöyle:

Hem Lezzetli Hem Sağlıklı: Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 adet havuç (küçük boy)
  • 1 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 yemek kaşığı tarçın (silme)

    Hem Lezzetli Hem Sağlıklı: Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

Yapılışı

  1. Havuçları yıkayıp soyun ve rendeleyin. Rendelenen havuçların suyunu iyice sıkın.
  2. Bir kasede yumurta ve şekeri köpürene kadar mikserle çırpın.
  3. Süt ve sıvı yağı ilave edip karıştırın.
  4. Un, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek kaseye ekleyin. Un miktarını hamurun kıvamına göre ayarlayın.
  5. Mikserle malzemeleri tekrar karıştırdıktan sonra havuç, ceviz ve tarçını ekleyin.
  6. Bir spatula veya tahta kaşık yardımıyla hamuru son bir kez karıştırın.
  7. Yağlanmış bir kek kalıbına hamuru dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Kekinizin daha iyi kabarması için ilk 30 dakika fırının kapağını açmayın.
  9. Keki fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin. Kekiniz tam soğumadan kalıptan çıkarmaya çalışmayın, yoksa dağılabilir.
  10. Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve dilimleyin.

Havuçlu cevizli tarçınlı kekiniz hazır. Afiyet olsun.