DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.814.441,85 0,82%

Hazır Yemek Sektörü Ramazan Ayına Hazırlanıyor

Hazır yemek sektörü, Ramazan öncesinde iftar ve kumanya hazırlıklarını tamamladı. Sektör temsilcileri, yerel yönetim ve hayırseverlerden destek bekliyor.

Yayın Tarihi: 22.02.2025 11:01
Güncelleme Tarihi: 22.02.2025 11:01

Hazır Yemek Sektörü Ramazan Ayına Hazırlanıyor

Hazır Yemek Sektöründen Ramazan Hazırlıkları

Türkiye'de Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala, hazır yemek sektörü iftar yemekleri ve kumanya hazırlıklarını tamamladı. 1 Mart'ta başlayacak Ramazan ayı, birçok sektörde olduğu gibi hazır yemek alanında da hareketliliği beraberinde getireceği öngörülüyor. Ramazanın gelişiyle birlikte, öğle yemeklerinde görülen yoğunluğun iftar saatine kayması bekleniyor.

Yerel Yönetimler ve Hayırseverlerden Beklentiler

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Başkanı Hüseyin Bozdağ, fabrikaların çalıştığı saatlerle iftar vaktinin arasındaki farka dikkat çekerek, ramazan boyunca öğle yemeği saatlerinde bir düşüş yaşanması beklediklerini belirtti. Bozdağ, “Özellikle yerel yönetimler ve hayırsever çadır sahiplerinden beklenti içerisindeyiz. Öğle yemeği kaybımızı ramazan kumanyalar ve iftar çadırı yemekleriyle telafi etmeye çalışacağız” dedi.

Ramazan Menüsü Tasarımları

Bozdağ, Ramazan'a özel kumanyalarda undan yağa, makarnadan pirince kadar çok çeşitli ürünlerin bulunduğunu vurguladı. “Aylık 3 bin 500-4 bin lira aralığında kumanya paketleri hazırlıyoruz. Bu da 4 kişilik bir ailenin erzakını karşılayabilecek nitelikte” ifadelerini kullandı. Ramazan’da standart 4 çeşit yemek yerine, özel iftar yemekleri sunulacağını belirten Bozdağ, çorba ile başlayıp kavurma, tereyağlı pilav ve tatlılarla devam eden 8-10 çeşit yemek menüsü oluşturduklarını aktardı.

Bozdağ, dökme yemeklerin fiyatlarının normal şartlarda 150-200 lira olduğu bir dönemde, iftariyeliklerle birlikte 380-420 lira arasında olacağını ifade etti. Paketli yemeklerin ise 550-600 liraya kadar çıkabileceğini belirtti.

Tüketici Uyarıları

Ramazan aylarında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da uyarılarda bulunan Bozdağ, denetimsiz alanlarda hazırlanan yemeklerin sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti. “İnsanlara yardım etmeye çalışırken, bir çok hastalığa davetiye çıkarabilirsiniz. Tüketicilerin, yaşadıkları ilde lisanslı yemek firmalarından veya Türkiye Yemek Sanayicileri Federasyonu üyelerinden yemek alması kendileri açısından önemli bir önlem olacaktır” dedi.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı