Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Türk Eximbank için talimatı verdi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türk Eximbank’la ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yayın Tarihi: 09.02.2024 10:58
Güncelleme Tarihi: 09.02.2024 10:58

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek Türk Eximbank için talimatı verdi!

Bakan Mehmet Şimşek, Temmuz 2023’ten bu yana ihracatı desteklemek için Türk Eximbank’a üçüncü kez sermaye artırma talimatı verildiğini bildirdi. Yaptığı açıklamada Şimşek, Türk Eximbank’ın sermaye yapısını güçlendirmek ve aynı zamanda ihracatçıların finansman seçeneklerinin artırılması için bu adımın atıldığını kaydetti. Ayrıca, atılan bu adımlara dair değerlendirmesini de paylaştı. 

İhracat alanındaki politikaların önemine değinen Bakan Şimşek, bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) kaynaklı günlük reeskont kredi limitlerindeki değişikliği hatırlattı. Kredi limitinin 10 kat artırılarak 3 milyar TL’ye yükseldiğini anımsatan Bakan Şimşek, ihtiyacın olması durumunda artışın devam edeceğini vurguladı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türk Eximbank’ın sermayesindeki bu yeni kararın, ihracat yapanların krediye erişiminin kolaylaştırılması amacıyla alındığını belirtti. Ayrıca, çalışmaların kısa süre içinde sonuçlandırılacağını da ekledi. 

Kredi maliyetleri azaltılacak! 

Bakan Şimşek, ihracatçıların finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla teminat mektubu dışında farklı teminat türleriyle de kredi kullandırıldığını kaydetti. Farklı teminat türlerinin kredi kullanımındaki önemine dikkat çeken Şimşek, kredi maliyetlerini aşağı çekecek çalışmaların da hızlanacağını belirtti.

Nihai hedefin nitelikli istihdam ve yatırım olduğunu vurgulayan Bakan Şimşek, bu alanı desteklemeye devam edeceklerini söyleyerek sözlerini bitirdi.