Hayko Cepkin’in adliye çıkışında çelişen sözleri ve resmi tutanak

Ahbaplar soruşturması kapsamında adliyeye gelen Hayko Cepkin, gazetecilere hakaret etti; resmi tutanağında 'ifade tutanağı' yazması dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 29.07.2026 12:55
Güncelleme Tarihi: 29.07.2026 12:55

Hayko Cepkin’in adliye çıkışında çelişen sözleri ve resmi tutanak

Olayın özeti:

Ahbaplar Suç Örgütü soruşturması kapsamında aralarında sanatçı Hayko Cepkin’in de bulunduğu çok sayıda isim İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek ifade verdi. Adliye çıkışında Cepkin ile gazeteciler arasında gergin anlar yaşandı; Cepkin basın mensuplarına yönelik sert sözler sarf etti ve ifadeye gelmediğini belirttiğini iddia eden tutumu kamuoyunun dikkatini çekti.

Adliye çıkışındaki ifadeler:

İfade vermek için adliyeye gelen Cepkin, girişte gazetecilerin sorularına karşılık olarak 'Her şeyi köpürtün anasını satayım abuk sabuk haberlerinizle. Ortalığı kirletmekten başka bir şey yok' sözlerini kullandı. Basın mensuplarının 'İfade verdiniz mi?' sorusuna ise sert ve alaycı bir şekilde 'İfademe değil, bilgime başvurulucak' yanıtını verdiği aktarıldı. Bu sözler, alandaki muhabirler ve izleyiciler tarafından not edildi.

Ancak adliyede düzenlenen resmi yazışmalar ve tutanaklar incelendiğinde, Cepkin’e ait belge başlığında açıkça 'ifade tutanağı' ibaresinin yer aldığı görüldü. Bu çelişki, hem basın mensupları hem de dosyayı takip edenler açısından dikkat çekici bulundu.

Sosyal medya paylaşımları ve tutanak beyanları:

Soruşturma kapsamında ifade veren Cepkin’in geçmiş dönemde Ahbap, HALUK LEVENT ve BABALATV ile ilgili sosyal medya paylaşımları da dosyaya yansıdı. Bu paylaşımlarda Cepkin, Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur’un isimlerini anarak bazı yardımların neden bu adresler üzerinden yapıldığına dair sorgulamalarda bulundu. Tespit edilen paylaşımlardan bazı satırlar şu şekilde aktarıldı: '@ahbap @haluklevent @OguzhanUgur üzerinde neden yardım yapılıyormuş. Yollanan yardımların hesabını vereceklerine inanıyoruz. Olur da vermezlerse evine gidip yüzlerine karşı da hesap sorabilirim. Gırtlağına bile yapışırım.'

Aynı gönderinin devamında Cepkin, 'Esas kendilerine sormaları gereken ilk soru 'neden bize güvenilmedi' olmalı. Bunun yerine kim nasıl yer bu parayı paranoyasındalar. Tam olarak 'keşşkeee benim olsa' sendromu' ifadelerini kullandı. Öte yandan 2023 tarihli başka bir paylaşımında Cepkin, Ahbap ve BabalaTv gönüllülerine teşekkür eden ifadeler de yer alıyordu.

Resmi tutanağa düşülen beyanında ise Cepkin, 'Haluk Levent’i uzun yıllardır tanırım ve maddi konularda kendisine güvenmem. Güvenmediğim için de kendisi hakkında Twitter’da paylaşımlarım oldu. Ahbap Derneği’ne Haluk Levent’ten bağımsız olarak güveniyordum. Ancak başkanlığını Haluk Levent’in yapıyor olmasını anlamlandıramamıştım. Haluk Levent’in yıllar öncesinde de bu ve benzeri eylemleri olmuştu. Bu durum birçok kişi tarafından da zaten biliniyordu' şeklinde ifadeler kullandı.

Hem adliye çıkışındaki hitap tarzı hem de tutanağa geçen beyanlar, soruşturmayı ve dosyayı takip edenler tarafından çelişkili bulundu. Dosyadaki resmi belgeler ile sosyal medya paylaşımları arasındaki ilişki, soruşturmanın seyrine dair önemli ipuçları veriyor.

Olayla ilgili olarak soruşturmanın yürütüldüğü adli makamların ve dosyadaki belgelerin doğrulanması devam ediyor; tarafların açıklamaları ve resmi prosedürler ilerledikçe dosyada yeni bilgilerin ortaya çıkması bekleniyor.

HAYKO CEPKİN'İN ÖNCEKİ PAYLAŞIMLARI

HAYKO CEPKİN'İN ÖNCEKİ PAYLAŞIMLARI

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.