Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Rektörü Profesör Doktor Mümin Şahin tarafından yapılan yeni bir açıklamada, dün üniversite hastanesinde hayatını kaybeden Hikmet Taşdemir’in kanser hastası olduğunu aktardı. 15 Ocak tarihinde solunum yetmezliği nedeniyle 82 yaşındaki Hikmet Taşdemir’in hastaneye kaldırıldığını aktaran Rektör Şahin, Taşdemir’in dördüncü evre kanser hastası olduğunu belirtti.
Gazetecilere bir basın açıklaması yapan Rektör Şahin, Türk sinemasında kötü karakterleri canlandırmasıyla bilinen “Korkusuz Korkak” filminin “Gaddar Kerim”inin üniversite hastanesinde hayatını kaybettiğini bildirdi.
Taşdemir’in değerli bir sanatçı olduğunu aktaran Şahin, 24 Ocak’a kadar yoğun bakımda kaldıktan sonra entübe edildiğini ve daha sonra da hayatını kaybettiğini söyledi. Sanatçının yakınlarına baş sağlığı da dileyen Şahin, cenazenin Taşdemir’in abisine teslim edildiğini ekledi.