Havza'da Hacı Osman Deresi taştı: İlçe merkezinde iş yerleri ve araçlar etkilendi

Samsun Havza'da Hacı Osman Deresi'nin taşmasıyla ilçe merkezinde su baskınları yaşandı; iş yerleri, evler ve araçlar etkilendi, belediye ekipleri tahliye çalışmalarına başladı.

Yayın Tarihi: 12.05.2026 19:42
Güncelleme Tarihi: 12.05.2026 20:40

Havza'da Hacı Osman Deresi taştı: İlçe merkezinde iş yerleri ve araçlar etkilendi

Havza'da Hacı Osman Deresi taştı: İlçe merkezinde su baskınları

Samsun'un Havza ilçesi, akşam saatlerinde etkisini artıran kuvvetli sağanak yağışın ardından selle karşılaştı. Kentin ortasından geçen Hacı Osman Deresi'nin kısa sürede taşması sonucu ilçe merkezinde geniş çaplı su baskınları meydana geldi.

Olayın gelişimi ve etkilenen alanlar

Taşkının etkisi özellikle Cumhuriyet Meydanı civarı ile Çay ve Bahçelievler mahallelerinde yoğunlaştı. Çok sayıda konut ve iş yeri sular altında kalırken, bazı araçlar sel sularına kapılarak sürüklendi. Vatandaşlar olay anında kendi imkanlarıyla sel sularıyla mücadele etmeye çalıştı.

Müdahale ve yürütülen çalışmalar

Bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesi ekipleri, suyun tahliyesi ve olası ilave hasarın önlenmesi için çalışma başlattı. Yetkililer, selin etkili olduğu bölgelerde önlemlerle ilgili çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

Geçmişle bağlantı

Havza'da benzer bir olayın daha önce yaşandığına dikkat çekildi; 1988 yılında da Hacı Osman Deresi'nin taşması sonucu bir sel felaketi gerçekleşmişti. Bu geçmiş kayıt, ilçede dere taşkınlarına karşı alınacak önlemlerin önemini yeniden gündeme getiriyor.

Not: Haberde verilen özel isimler, lokasyonlar ve tarihler korunmuştur. Olayın sebepleri olarak kuvvetli yağış ve derenin kısa sürede taşması belirtilmiş olup, ek can veya mal kaybı bilgisi haberde yer almamaktadır.

HAVZA İLÇESİ, ETKİLİ OLAN KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞIN ARDINDAN SELE TESLİM OLDU. KENTİN ORTASINDAN...

HAVZA İLÇESİ, ETKİLİ OLAN KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞIN ARDINDAN SELE TESLİM OLDU. KENTİN ORTASINDAN GEÇEN DERENİN TAŞMASIYLA BİRLİKTE İLÇE MERKEZİNDE SU BASKINLARI YAŞANDI.

HAVZA İLÇESİ, ETKİLİ OLAN KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞIN ARDINDAN SELE TESLİM OLDU. KENTİN ORTASINDAN...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.