Havran'da kaybolan alzaymır hastası 8 saat sonra jandarma ekiplerince sağ olarak bulundu

Havran'da evinden ayrılan 90 yaşındaki alzaymır hastası Halil Şener, 32 kişilik ekip ve dron destekli aramayla 8 saat sonra mezarlık mevkiinde sağ bulundu.

Yayın Tarihi: 30.06.2026 13:34
Güncelleme Tarihi: 30.06.2026 13:34

Havran'da kaybolan alzaymır hastası 8 saat sonra jandarma ekiplerince sağ olarak bulundu

Havran'da kaybolan alzaymır hastası 8 saat sonra jandarma ekiplerince sağ olarak bulundu

Balıkesir'in Havran ilçesinde evinden ayrıldıktan sonra kaybolan 90 yaşındaki alzaymır hastası Halil Şener, jandarma, komando ve AFAD ekiplerinin yürüttüğü arama çalışmalarında 8 saat sonra sağ olarak bulundu.

arama operasyonu

Olay, Hamambaşı Mahallesi'nde ikamet eden ailenin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yaptığı başvuru ile gündeme geldi. İhbarı takiben başlatılan arama faaliyetlerinde toplam 32 personel, iz takip köpekleri ve havadan destek veren 1 dron ile arazi didik didik arandı.

Operasyona katılan birimler şu şekilde belirtildi: Havran İlçe Jandarma Komutanlığı'ndan 1 trafik timi ve 3 asayiş timi olmak üzere 12 personel, İvrindi Asayiş Komando Bölük Komutanlığı'ndan 10 personel, Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı İz Takip Köpek Timinden 2 personel ve Balıkesir AFAD İl Müdürlüğü'nden 8 personel.

bulunma ve sağlık kontrolü

Ekiplerin yoğun çalışması sonucu Halil Şener, aynı gün 8 saat sonra İnönü Mahallesi mezarlık mevkiinde bitkin halde bulundu. Olay yerinde hazır bekletilen sağlık ve UMKE ekipleri tarafından yapılan ilk kontrollerde yaşlı vatandaşa ilişkin ciddi bir sağlık problemi tespit edilmedi ve Şener ailesine teslim edildi.

Ailenin büyük sevinç yaşadığı olayda, emniyet ve jandarma güçlerinin asayiş ile vatandaşların can güvenliğini sağlama çalışmalarına kesintisiz devam ettiği vurgulandı.

BALIKESİR’İN HAVRAN İLÇESİNDE EVİNDEN AYRILDIKTAN SONRA KENDİSİNDEN HABER ALINAMAYAN 90 YAŞINDAKİ...

BALIKESİR’İN HAVRAN İLÇESİNDE EVİNDEN AYRILDIKTAN SONRA KENDİSİNDEN HABER ALINAMAYAN 90 YAŞINDAKİ ALZHEİMER HASTASI HALİL ŞENER, JANDARMA, KOMANDO VE AFAD EKİPLERİNİN KATILDIĞI 32 KİŞİLİK DEV ARAMA OPERASYONUYLA 8 SAAT SONRA MEZARLIK MEVKİİNDE SAĞ OLARAK BULUNDU.

BALIKESİR’İN HAVRAN İLÇESİNDE EVİNDEN AYRILDIKTAN SONRA KENDİSİNDEN HABER ALINAMAYAN 90 YAŞINDAKİ...

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.