Havran’da çanta boyama etkinliği: Çocuklar ve aileler sanatla üretimde buluştu

Havran Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde düzenlenen çanta boyama etkinliği, çocuklar ve ailelerin birlikte üretmesini sağlayarak el becerileri ve bağları güçlendirdi.

Yayın Tarihi: 15.01.2026 16:54
Güncelleme Tarihi: 15.01.2026 16:54

Havran’da çanta boyama etkinliği: Çocuklar ve aileler sanatla üretimde buluştu

Havran Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde çanta boyama atölyesi düzenlendi

Balıkesir’in Havran ilçesinde gerçekleştirilen Çanta Boyama Etkinliği, çocukları ve ailelerini sanatın içinde buluşturdu. Etkinlik, Havran Bilim ve Teknoloji Merkezi ev sahipliğinde, veli katılımıyla organize edildi.

Etkinlik ve katılımcılar

Resim Öğretmeni Mine Uzkal İkiz rehberliğinde gerçekleşen atölyede öğrenciler, bez çantalar üzerine tasarımlar yaparak hayal güçlerini pratiğe döktü. Havran Meslek Yüksekokulu gönüllü öğrencileri etkinlik boyunca çocuklara destek verdi ve atölye çalışmalarına eşlik etti.

Havran Kaymakamı Muhammed Evlice, Belediye Başkanı Emin Ersoy ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Hüseyin Aydemir de çalışma alanlarını dolaşarak tasarımları inceledi ve etkinliğe destek verdi.

Eğitsel ve sosyal katkılar

Atölye çalışması, çocukların el becerilerinin gelişmesine katkı sağlarken özgün ifade olanaklarını artırdı. Ailelerin etkinliğe katılımı, üretim sürecinde işbirliğini teşvik ederek aile-çocuk ilişkilerinin güçlenmesine yardımcı oldu. Protokol üyeleri, bu tür faaliyetlerin hem eğitsel hem de sosyal açıdan önemli olduğuna dikkat çekti.

Benzer etkinlikler, çocukların yaratıcılığını desteklemenin yanı sıra yerel topluluk içinde sosyal etkileşimi artırma potansiyeli taşıyor; atölye ortamı çocuklara güvenli bir öğrenme ve paylaşma alanı sundu.

Devam eden faaliyetler

Etkinlik katılımcılardan olumlu geri dönüş aldı. Havran Belediyesi Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde benzer sosyal ve sanatsal etkinliklerin devam edeceği bildirildi; merkez, bölgedeki kültürel ve eğitsel faaliyetlerin desteklenmesine yönelik programlarını sürdürmeyi planlıyor.

Öne çıkan nokta: Etkinlik, sanat yoluyla aile-çocuk bağlarını güçlendirmeyi ve çocukların yaratıcı becerilerini geliştirmeyi hedefledi.

BALIKESİR’İN HAVRAN İLÇESİNDE DÜZENLENEN 'ÇANTA BOYAMA ETKİNLİĞİ', ÇOCUKLARI VE AİLELERİNİ SANATIN...

BALIKESİR’İN HAVRAN İLÇESİNDE DÜZENLENEN 'ÇANTA BOYAMA ETKİNLİĞİ', ÇOCUKLARI VE AİLELERİNİ SANATIN RENKLİ DÜNYASINDA BULUŞTURDU.

BALIKESİR’İN HAVRAN İLÇESİNDE DÜZENLENEN 'ÇANTA BOYAMA ETKİNLİĞİ', ÇOCUKLARI VE AİLELERİNİ SANATIN...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.