Havadan müdahale: 29 yaşındaki hamile hasta Van'a helikopterle taşındı

Bahçesaray'da tedavi gören 29 yaşındaki hamile kadın, ileri tetkik için SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne helikopter ambulansla sevk edildi.

Yayın Tarihi: 09.08.2026 18:32
Güncelleme Tarihi: 09.08.2026 18:32

Havadan müdahale: 29 yaşındaki hamile hasta Van'a helikopterle taşındı

Olay ve müdahale:

Van'ın Bahçesaray ilçesinde tedavi gören 29 yaşındaki hamile hasta, Bahçesaray Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk değerlendirme sonrası ileri tetkik ve tedavi amacıyla SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi.

Sevk ve koordinasyon:

Durum üzerine Van İl Sağlık Müdürlüğü ile iletişime geçilerek helikopter ambulans talep edildi. Kısa sürede Bahçesaray'a ulaşan helikopter ambulans, hastayı alarak güvenli şekilde Van'a nakletti ve sevk işlemi tamamlandı.

VAN’IN BAHÇESARAY İLÇESİNDE 29 YAŞINDAKİ GEBE HASTA, AMBULANS HELİKOPTER İLE VAN'A...

VAN’IN BAHÇESARAY İLÇESİNDE 29 YAŞINDAKİ GEBE HASTA, AMBULANS HELİKOPTER İLE VAN'A GETİRİLDİ

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.