Raporun ana bulguları:
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 20 Ağustos tarihli Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) raporunu değerlendirirken, 10-16 Ağustos dönemine ilişkin verilerin ülke ve havaalanı trafiğini öne çıkardığını bildirdi. Raporda Türkiye, günlük ortalama 4 bin 400 uçuş ile Avrupa'da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında 6. sırada yer aldı.
İstanbul Havalimanı'nın konumu:
Bakan Uraloğlu, İstanbul Havalimanı'nın günlük ortalama bin 665 uçuş ile yeniden Avrupa'nın en yoğun havalimanı olduğunu vurguladı. Açıklamada yer alan bilgiye göre İstanbul Havalimanı, Paris Charles de Gaulle, Amsterdam ve Londra Heathrow gibi büyük merkezleri geride bıraktı.
Diğer önemli göstergeler:
Aynı raporda Antalya Havalimanı ise günlük ortalama bin 37 uçuş ile Avrupa'nın en yoğun 9. havalimanı olarak kayda geçti. Bakan ayrıca, küresel ölçekli 25 havalimanı içinde İstanbul Havalimanı'nın 10-16 Ağustos döneminde günlük ortalama 843 uçak kalkışı ile dünya genelinde 6. sırada yer aldığına dikkat çekti.
Yetkililerin açıkladığı bu veriler, yaz sezonunun yoğunluğunu ve Türkiye'nin Avrupa hava trafiğindeki yükselen rolünü açık şekilde ortaya koyuyor. Bakan Uraloğlu'nun değerlendirmesi, ülke içindeki ve uluslararası rotalardaki hareketliliğin büyüklüğünü rakamsal olarak doğruluyor.
İSTANBUL HAVALİMANI (ARŞİV)