olayın gelişimi:
Olay, Sivrihisar ilçesine bağlı Sığırcık Mahallesi Çardakbeli mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre bölgeden geçen yüksek gerilim veya elektrik hatlarına çarpan bir kuş nedeniyle tellerde temas ve kıvılcımlar oluştu.
Tellerden sıçrayan kıvılcımların yerdeki kuru otları tutuşturmasıyla arazide yangın başladı. Kısa sürede rüzgârın etkisiyle alevler yayıldı ve çevredeki vatandaşlar durumu fark ederek yetkililere bildirdi.
müdahale ve inceleme:
İhbar üzerine bölgeye intikal eden itfaiye ekipleri ile vatandaşların koordineli müdahalesi sonucu yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Müdahale sırasında can kaybı veya yaralanma bildirimi yapılmadı.
Olayla ilgili olarak yetkililer tarafından inceleme başlatıldı; incelemede tellerdeki temas ve kıvılcım oluşumunun yangına neden olup olmadığının tespit edilmesi amaçlanıyor.
ESKİŞEHİR'DE ELEKTRİK TELLERİNE ÇARPAN BİR KUŞUN NEDEN OLDUĞU İDDİA EDİLEN KIVILCIMLAR OTLUK ALANDA YANGIN ÇIKARDI.