Hatay ve Osmaniye için hafta sonu kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, 10 Nisan Cuma 16.00'dan 12 Nisan Pazar 09.00'a kadar Hatay ve Osmaniye'de kuvvetli yağış beklendiğini; sel, su baskını, heyelan ve ulaşım aksaklıklarına karşı uyardı.

Yayın Tarihi: 10.04.2026 18:02
Güncelleme Tarihi: 10.04.2026 18:02

Hatay ve Osmaniye için hafta sonu kuvvetli yağış uyarısı

Hatay ve Osmaniye için hafta sonu kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji verileri ve zaman aralığı

Meteoroloji verilerine göre 10 Nisan Cuma saat 16.00'dan başlayıp 12 Nisan Pazar saat 09.00'a kadar Hatay ve Osmaniye genelinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Hafta başındaki etkiler ve beklenen sonuçlar

Hafta başında bölgede etkisini hissettiren yağışlı hava, Antakya ve Kadirli ilçelerinde su baskınlarına neden olmuştu. Devam eden ve beklenen yağışlar nedeniyle toprak doygunluğu oluştuğu, bunun sonucunda sel, su baskını ve heyelan riskinin arttığı bildirildi.

Olası olumsuzluklar ve yetkililerin uyarısı

Meteoroloji tarafından paylaşılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre, bu akşam saatlerinden itibaren Osmaniye ve Hatay il genelinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Bölge genelinde devam eden yağışlara bağlı olarak toprak doygunluğu nedeniyle sel, su baskını ve heyelan ile yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

ARŞİV

ARŞİV

METEOROLOJİ VERİLERİNE GÖRE; HATAY VE OSMANİYE’DE CUMA GÜNÜ AKŞAM SAATLERİNDEN İTİBAREN BAŞLAYAN...

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.