Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Hatay sabaha kadar tekrar etti: Unutmak, affetmek, helalleşmek yok!

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybeden on binlerce insan için yurdun dört bir yanında anma törenleri düzenlenmeye devam ediyor.

Yayın Tarihi: 06.02.2024 11:29
Güncelleme Tarihi: 06.02.2024 11:29

Hatay sabaha kadar tekrar etti: Unutmak, affetmek, helalleşmek yok!

Depremde en fazla yıkıma uğrayan illerden biri olan Hatay, bugün iki farklı yerde anma töreniyle deprem şehitlerini anıyor. Köprübaşı ve Yunus Emre Parkı’nda hazırlanan iki ayrı etkinlikte Gökhan Zan, Volkan Demirel gibi ünlü isimlerin yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu gibi yetkili isimler de yer alıyor. 

Sabahın ilk ışıklarına kadar bağırdılar: “Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok!”

6 Şubat 2023’teki depremlerde hayatını kaybedenler için Hatay’da düzenlenen iki anma töreni de hararetliydi. Yakınlarının acısını dindiremeyen insanlar, büyük kayıpları için törende sabahın ilk ışıklarına kadar sık sık sloganlar yükseltti: 

“Unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok!”

Sesimi duyan var mı? 

Saat 04.17’de ilk depremin yaşanmasının ardından şehirler adeta yerle bir olmuştu. Yerle bir olan şehirlerde deprem sonrası arama kurtarma çalışmalarında bölge halkı, “sesimi duyan var mı” diyerek enkaz altında canlı aradığı dakikaları tekrar hatırladı… İki anma töreninde de katılımcılar tekrar tekrar “sesimi duyan var mı?” diye seslendi. 

Sık sık “unutmak yok, affetmek yok, helalleşmek yok!” sloganlarının atıldığı anma töreninde Umut-Sen Sendikası da çok sayıda paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımlardan birinde ise polislerin barikat çektiğini ancak halkın polis barikatını aşarak yürüyüşüne devam ettiği kaydedildi:

umut sendikası