Hatay'ın tatları Kayseri'de buluştu
FlyTürk Organizasyon ve Elitfest işbirliğiyle düzenlenen Hatay Yöresel Lezzetler ve Giyim Festivali, 13-18 Ekim tarihleri arasında Kayseri'deki Dünya Ticaret Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Festivale katılanlar, Hatay mutfağının zengin seçenekleri ile tekstil ve giyim ürünlerini aynı alanda görme fırsatı buluyor.
Lezzetler ve kültürel gösteriler:
Etkinlikte toplam 150 firma stant açtı; yöresel tatlardan moda ürünlerine kadar geniş bir yelpaze sunuluyor. Hatay'ın ön planda olan lezzetleri arasında kebap, içli köfte, biberli ekmek, künefe ve baharat çeşitleri yer alıyor. Ayrıca şırdan ve mumbar gibi yöresel yemekler de festival katılımcılarının beğenisine sunuluyor. Festivalde Hatay'dan getirilen 31 davul ve zurna eşliğinde düzenlenen geleneksel sıra gecesi gibi kültürel etkinlikler de ziyaretçilere keyifli anlar yaşatıyor.
Organizasyonun hedefi ve ziyaret bilgileri:
FlyTürk Organizasyon sorumlusu Yasin Kaan Şahiner, Kayseri halkına Hatay lezzetlerini ve kültürünü tanıtmak için altı gün süresince misafir olacaklarını belirtti. Şahiner, festivalde hem yöresel yemekler hem de tekstil grubu esnafının yer aldığını, Kayseri ve Hatay kültürlerinin karşılıklı olarak deneyimlenebileceğini vurguladı. Elitfest Koordinatörü Özge Tütüncüoğlu ise Bursa'dan katıldıklarını, Türkiye'nin çeşitli illerinden firmaların festivalde yer aldığını ve indirimli alışveriş için herkesi davet ettiklerini ifade etti. Festival, 18 Ekim Pazar gününe kadar her gün 11.00-22.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.
FLYTÜRK ORGANİZASYON VE ELİTFEST İŞBİRLİĞİ İLE DÜZENLENEN HATAY YÖRESEL LEZZETLER VE GİYİM FESTİVALİ, KAYSERİ’DE ZİYARETÇİLERİNE KAPILARINI AÇTI.