Bist 100
10.045,74 0%
DOLAR
32,5 0,34%
EURO
34,72 0,35%
ALTIN
2.393,24 1,05%

Hatay'daki Rönesans Rezidans davası başladı! Sanıkların savunmaları ve duruşmanın ilerleyişi

Hatay'da 6 Şubat 2023'teki depremde yıkılan Rönesans Rezidans ile ilgili davanın görülmesinde, sanıkların mahkemede yaptıkları savunmalar ve duruşmanın gidişi merak konusu oldu.

Yayın Tarihi: 18.04.2024 20:50
Güncelleme Tarihi: 18.04.2024 20:50

Hatay'daki Rönesans Rezidans davası başladı! Sanıkların savunmaları ve duruşmanın ilerleyişi

Hatay'da meydana gelen 6 Şubat 2023 tarihli depremde Rönesans Rezidans'ın yıkılmasıyla ilgili olarak başlatılan dava süreci devam ediyor. Mahkemede tutuklu ve tutuksuz 8 sanığın yargılanmasına başlandı. Duruşma, Hatay 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirildi ve davanın ilerleyişiyle ilgili önemli gelişmeler yaşandı.

Tutuklu müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Savunmasında suçlamaları reddeden Coşkun, projenin tüm prosedürlerinin eksiksiz yerine getirildiğini iddia etti.

Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmeyerek savunma yaptılar. Tutuklu yapı denetim şirketi yetkilileri Mehmet Haşim Eraslan ve Bülent Seküçoğlu ile kontrol elemanı Önder Artun, suçlamaları reddederek tahliye talebinde bulundu. Ancak, sanıklardan Bülent Seküçoğlu'nun duruşma sırasında rahatsızlanması sonucu hastaneye kaldırılması dikkat çekti.

Duruşma, tutuklu sanık Bülent Seküçoğlu'nun sağlık durumunun stabil hale gelmesi ve eksikliklerin giderilmesi için 17 Temmuz'a ertelendi. Mahkeme heyeti ayrıca firari sanık Hüseyin Yalçın Coşkun'un yakalanması için kararın devamına hükmetti.

Rönesans Rezidans faciasında yaşamını yitiren 269 kişinin aileleri ve kamuoyu, davanın adil bir şekilde sonuçlanması ve sorumluların cezalandırılması talebiyle süreci yakından takip ediyor.