Hatay'da otomobille çarpışan motosiklet sürücüsü kask sayesinde ağır yaralanmaktan kurtuldu
Kaza ve tedavi
Kaza, Dörtyol ilçesi Çaylı Mahallesi Barbaros Caddesi üzerinde meydana geldi. O.K. (17) idaresindeki motosiklet, cadde üzerinde bir otomobille çarpıştı. O.K. olayın ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
Yapılan muayenede sürücünün köprücük kemiğinde kırık ve vücudunun çeşitli yerlerinde sıyrıklar olduğu tespit edildi. Sağlık durumu iyi olan genç, yaşananları ve kaskın önemini sosyal medya üzerinden paylaştığı bir video ile anlattı.
Sürücünün kask mesajı
O.K., kazada kaskın darbe aldığına dikkat çekerek, video kaydında "Beni hayata döndüren bu kask" ifadelerini kullandı. Genç, kask olmasa kafa darbesi nedeniyle beyin kanaması geçirebileceğini belirtti ve şu değerlendirmeyi yaptı: "Polisler hakikaten doğruyu söylüyormuş". Ayrıca kaskın vizörünün olmasının gözüne parça gelmesini engellediğini vurguladı.
O.K., sözlerini "Buradan bütün ağabeylerime ve kardeşlerime kasklarınızı takın demek istiyorum. Sadece köprücük kemiği ve sıyrıklıkla atlattım" diyerek sürücülere uyarıda bulunarak tamamladı. Paylaşılan video sosyal medyada ilgi gördü.
Öne çıkan nokta: Kaza sonrası sürücünün ifadeleri, kask kullanımının ciddi yaralanmaları önlemede belirleyici olduğunu vurguluyor.
HATAY’DA OTOMOBİLLE ÇARPIŞAN MOTOSİKLETİN SÜRÜCÜSÜ OĞUZHAN KAPLANKIRAN, KAZAYI KÖPRÜCÜK KEMİĞİ KIRIĞI VE SIYRIKLARLA ATLATTI.