Hatay'da oğlak otlatmaya çıkan kadın volkanik arazide kayboldu

Hatay Hassa'da oğlak otlatmaya çıkan 46 yaşındaki Naciye Kıran, yarıkların bulunduğu volkanik arazide kayboldu; itfaiye, AFAD ve jandarma arama yapıyor.

Yayın Tarihi: 07.07.2026 18:18
Güncelleme Tarihi: 07.07.2026 18:22

Hatay'da oğlak otlatmaya çıkan kadın volkanik arazide kayboldu

Hatay'da oğlak otlatmaya çıkan kadın volkanik arazide kayboldu

Arama çalışmaları ekipler ve vatandaşlar tarafından sürüyor

Haydarlar Mahallesi sakinlerinden 46 yaşındaki Naciye Kıran, sabah saatlerinde oğlak otlatmak için meraya çıktı. Bir süre sonra oğlaklar eve dönerken Kıran geri dönmedi; ailesi durumu fark ederek aramaya başladı.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Arama-kurtarma ekipleri ile vatandaşlar, yarıkların bulunduğu volkanik arazide Kıran'ın yarıklara düşmüş olabileceği ihtimalini değerlendirerek çalışmalarını sürdürüyor. Aramalar saat 12.00 civarında yoğunlaştırıldı.

Ablası Ayşe Kıran şunları söyledi: "Sabah oğlağı alıp gitti. Gittikten sonra 10 dakika sonra beni aradı, oğlağın topal olduğunu ve abim gile bıraktığını söyledi. Oğlak kırkacaktık saat 09.00’u geçti ama gelmedi. Oğlaklar geldi, kendi gelmedi. Normalde oğlakla beraber geliyordu. Telefonu vardı, ilk başta çaldı şu anda çalmıyor. 10 dakika sonra aradım kapalıydı. Sonra da aramaya başladım. Gelinimize görüp, görmediğini sordum. Gelinimiz görmediğini söyledi. Aradım, baktım en son görüldüğü yerde bulamadım. Evde de bulamadım. Aramaya başladık, en son gölün orada görmüşler. Aradık bulamadık, yer yarıldı içine girdi bu işte bir iş var"

Yeğeninin sürü eve dönmesine rağmen kendisinin dönmediğini belirten Adem Haydaroğullar, "Sabahleyin keçi sürüsünü otlatmaya çıkan yeğenim, 10’a doğru eve getiriyor. Sürü eve geliyor ama kız eve gelmiyor. Ardından da herkese haber verdi. Biz de resmi kurumlara haber verdik. Bu mıntıkada görüldü" dedi.

ARAMA ÇALIŞMALARI

ARAMA ÇALIŞMALARI

ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILAN DAYI ADEM HAYDAROĞULLARI

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.