Hatay'da navigasyonla giden minibüs çamurlu yolda mahsur kaldı, AFAD kurtardı

Hatay'ta yağışla çamura dönen yolda navigasyonla seyreden minibüs, içindeki 10 kişiyle mahsur kaldı; AFAD iş makinesiyle kurtarıp güvenli bölgeye taşıdı.

Yayın Tarihi: 10.04.2026 10:16
Güncelleme Tarihi: 10.04.2026 10:44

Hatay'da navigasyonla giden minibüs çamurlu yolda mahsur kaldı, AFAD kurtardı

Hatay'da navigasyonla giden minibüs çamurlu yolda mahsur kaldı, AFAD kurtardı

Olay

Hatay'da son dönemde etkili olan yağışlı hava koşullarında, navigasyon üzerinden ilerleyen ve içinde 10 kişi bulunan bir minibüs, yağışın ardından çamura dönen yolda mahsur kaldı. Olay, gece saatlerinde gerçekleştiği bildirilmiştir.

Müdahale

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen AFAD ekipleri kısa sürede olay yerine intikal etti. Ekipler, iş makinesi desteğiyle minibüsü bulunduğu çamurlu zeminden kurtararak araçtaki kişileri güvenli bölgeye taşıdı. Kurtarılan vatandaşların güvenli bölgeye ulaştığı ve rahat nefes aldığı bildirildi.

Değerlendirme

Yağışlı hava koşullarının yol yüzeylerini hızla çamurlaştırdığı bu tür durumlar, navigasyon uygulamalarının bazı güzergâhlarda risk oluşturabileceğini göstermektedir. Olay, hem afet müdahale ekiplerinin hızlı koordinasyonunun önemini hem de zorlu hava koşullarında güzergâh seçiminde dikkat gerektirdiğini ortaya koyuyor.

Önemli bilgiler: Olay yeri Hatay, araç tipinde minibüs ve kurtarma çalışmasını AFAD yürütmüştür; olayda 10 kişinin etkilenmesi kaydedilmiştir.

KURTARMA ÇALIŞMALARI

KURTARMA ÇALIŞMALARI

KURTARMA ÇALIŞMALARI

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.