
Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Hatay Gastronomi Evi tarafından gerçekleştirilen Kömbe Atölyesi Projesi, iki ay süreyle 1200 öğrenciye tescilli kömbe yapımını öğretti.
Proje kapsamında, haftanın belirli günlerinde farklı okullardan gelen öğrenci grupları, uzman şefler eşliğinde kömbe yapmayı öğrenme fırsatı buldu. Son olarak Kuzeytepe Atatürk İlkokulu öğrencileri, atölyeyi ziyaret etti. Bu süreçte toplamda 1200 öğrenci kömbe yapımı ile ilgili eğitim aldı.
Hatay Gastronomi Evi Direktörü İpek Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni eğitim dönemine kadar projeye ara verdiklerini belirtti. Öğrencilere ve öğretmenlere olan yoğun talebin mutluluk verici olduğunu ifade eden Aslan, “Burada öğretmen, idareci ve öğrencilerin Hatay’ın kültürüne sahip çıkmaları bizim için oldukça önemlidir. Kültürün nesilden nesile aktarılması sürdürülebilirlik açısından kritik,” dedi.
Aslan, ayrıca bölgenin yöresel lezzetlerinin tanıtılmasına destek veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e teşekkür etti.
Kuzeytepe Atatürk İlkokulu öğrencilerinden 8 yaşındaki Eslem Çiçek, kömbe yapmayı öğrenmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi. Öğrencilerden Güney Ateş ise atölye deneyiminden çok eğlendiklerini ve kömbe yapımını başarıyla öğrendiklerini belirtti.
Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Hatay Gastronomi Evi tarafından başlatılan proje kapsamında iki ayda 1200 öğrenciye tescilli lezzet kömbenin yapımı öğretildi.
Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Hatay Gastronomi Evi tarafından başlatılan proje kapsamında iki ayda 1200 öğrenciye tescilli lezzet kömbenin yapımı öğretildi.