Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Hastayken sürekli ilgi isteyenler dikkat! Korkutan gerçek ortaya çıktı

'Sekonder Kazanç', zihinsel veya fiziksel bir hastalığın başka bir kişiden fayda sağlamak amacıyla kullanılması olarak tanımlanabilir.

Yayın Tarihi: 14.01.2024 11:54
Güncelleme Tarihi: 14.01.2024 11:54

Hastayken sürekli ilgi isteyenler dikkat! Korkutan gerçek ortaya çıktı

İster psikolojik ister fiziksel.. Aslında çok fazla fark etmiyor. Sosyal fobileri olan kişiler kendisini rahatsız hissettiği ve toplumda kendini ifade edemediği için çalıştığı kurumdaki toplantılara katılmaktan kaçınabilir. Bu durum ilk bakışta anlaşılır gibi görünse de hasta, hastalığın iyileşmesine engel teşkil ettiğinden tedaviye direnmeye başlar ve meslektaşları bir toplantı için kalmak zorunda kalırken, hastalığını bahane edip işten erken ayrılmak zorunda kalırlar.

"Sorunlar birbiri ardına ortaya çıkıyor"

Örneğin; bir kadın bacağını kırdığında alçı nedeniyle rahat hareket edemiyordu. Kocası da onun rahat etmesi için her şeyi yapıyordu: yemek hazırlamak, yan odadan dizüstü bilgisayarını getirmek, çocuklara bakmak gibi..

Ancak bir süre sonra semptomların azaldığını ve bacağının tamamen iyileştiğini ancak hala sorunları olduğunu söyledi. Diğer taraftan; doktorlar herhangi bir sorun olmayacağından emin. Bir süre sonra eşiyle sorunlar yaşamaya başlayan kadın eşinden bitmek bilmeyen taleplerde bulunmaya başladı. Erkek, hastalığından faydalandığını anlayınca ona artık eskisi kadar güvenmez. Bu, ilişkideki en önemli unsurlardan birini baltalar. O da güven'dir.

Sekonder Kazanç

Ne yapılmalı?

Bir süre daha devam eden bu duurm karşısında avantajın geçici olduğunu anlamak biraz zaman alabilir. Yapabileceğiniz en iyi şey karşınızdakini zorlamamak ve bunun yalnızca geçici bir fayda olduğunu açıkça belirtmektir. Zodyak örneğinde olduğu gibi, zafer gibi görünen bir şey yarardan çok zarar getirebilir.

Neyi kötüye kullanıyoruz?

Geçtiğimiz günlerde havalimanında ilginç bir olay yaşandı. Bir kişi hızlı adımlarla bilet kontrol istasyonuna doğru yürür ancak pasaport kontrol kuyruğuna girmeden aniden hastalanır. Havayollarının gerçekten ihtiyacı olan insanlara sağlamış olduğu tekerlekli sandalye hizmeti de kötüye kullanılmaktadır.

Bu yukarıda tartışılan konudan farklı, ancak bunları ifade etmemizin nedeni , fiziksel engelli kişilerin veya bu hizmetlere gerçekten ihtiyacı olan kişilerin haklarına saygı gösterilmesi konusunda biraz aydınlatıcıdır, çünkü var olduğunu düşünmekteyiz. Eğer sizin değeriniz varsa, başkaları da sizin kadar değere sahip olacaktır. Umarız adaletten vazgeçmezsiniz.