Elazığ şehir hastanesi yerleşkesinde temel atma töreni
Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi yerleşkesinde, Dumandağ Vakfı tarafından Hacı Nusret Dumandağ Camii ile 4-6 yaş Kur’an Kursu’nun temelleri dualar eşliğinde atıldı. Cami projesi, finanse edilmeyen şehir hastaneleri arasında temeli atılan ilk proje olarak kayda geçti.
Törene katılanlar:
Temel atma programına Vali Numan Hatipoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Hafiz Osman Şahin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Elazığ Ticaret Borsası ve Dumandağ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.
Vali ve belediye başkanının mesajları:
Vali Numan Hatipoğlu, şehir hastanelerinin geniş kampüs yapısında cami ihtiyacının öne çıktığını belirtti. Hatipoğlu, hastanenin planlama sürecinde dışarıda ayrı bir cami öngörülmediğine dikkat çekerek, hasta ve refakatçi yoğunluğu dikkate alındığında böyle bir ibadet mekânının gerekli olduğunu vurguladı. Ayrıca Sağlık Bakanlığı’nın yeni şehir hastanelerinde camiyi başlangıçta yapılması gereken unsurlar arasına eklediğini ifade etti.
Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları törende, camilerin medeniyetin kalbi olduğuna dair değerlendirmelerde bulundu. Şerifoğulları, Harput’un tarihsel bir ilim merkezi olduğunu anımsatarak, Doğukent mahallesindeki bu oluşumun tamamlandığında minarelerden ezanların okunacağına dair temennilerini paylaştı.
Vakfın yaklaşımı ve proje değerlendirmesi:
Elazığ Ticaret Borsası ve Dumandağ Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, bölgenin ihtiyaç analizine atıfta bulunarak 4-6 yaş Kur’an Kursu için talebin uygun olduğunu söyledi. Dumandağ, bu çalışmanın vakfın ilk hayır işleri arasında olmadığını ve devamının geleceğini belirtti.
Temel atma töreniyle başlatılan yapım sürecinde cami ile Kur’an Kursu’nun, Fethi Sekin Şehir Hastanesi kampüsünde hem ibadet hem de eğitim işlevi görmesi hedefleniyor. Proje tamamlandığında yerleşke içindeki hizmetlerin sosyal ve kültürel donanımı güçlenecek.
Şehir hastanesi kampüsünde atılan bu adım, sağlık tesislerinin sadece tedavi mekanları değil, eş zamanlı olarak toplumun manevi ve eğitimsel ihtiyaçlarına cevap verecek düzenlemelerle planlanmasının somut bir örneği olarak kayda geçti.
ELAZIĞ FETHİ SEKİN ŞEHİR HASTANESİ YERLEŞKESİNDE, DUMANDAĞ VAKFI TARAFINDAN HACI NUSRET DUMANDAĞ CAMİ VE 4-6 YAŞ KUR’AN KURSU’NUN TEMELİ ATILDI