Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi otoparkında park halinde bulunan bir otomobil, bilinmeyen nedenle alev alarak kısa sürede büyüyen bir yangına dönüştü. Olay, çevrede korku ve paniğe neden oldu; vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.
Yangının seyri:
Park halindeki araçta başlayan alevler kısa sürede etkisini artırdı ve otomobil alev topuna döndü. İhbarın ardından bölgeye sevk edilen ekipler, yangının kısa sürede yayıldığını tespit etti. Görgü tanıkları olay sırasında çevrede yoğun duman ve alevlerin yükseldiğini ifade etti.
Müdahale ve güvenlik önlemleri:
Olay yerine giden polis ekipleri çevrede güvenlik önlemleri alarak vatandaşları uzaklaştırdı, itfaiye ekipleri ise yangına müdahale ederek alevleri söndürdü. Müdahale sonrasında araç tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangının çıkış nedeni hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldı.
AKSARAY’DA HASTANE OTOPARKINDA BİLİNMEYEN BİR NEDENDEN YANMAYA BAŞLAYAN OTOMOBİL KISA SÜREDE ALEV TOPUNA DÖNERKEN, İTFAİYE EKİPLERİ GELENE KADAR VATANDAŞLAR HORTUMLA MÜDAHALE ETMEYE ÇALIŞTI.