Hasan Çavuşoğlu: Şimdiye kadar Joao Pereira'nın oyuncu talebi olmadı

Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Joao Pereira'dan transfer talebi gelmediğini, kadrodaki yabancı sayısının yeterli olduğunu ve harcama limiti sorunu olmadığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 09.01.2026 12:36
Güncelleme Tarihi: 09.01.2026 12:53

Hasan Çavuşoğlu: Şimdiye kadar Joao Pereira'nın oyuncu talebi olmadı

Hasan Çavuşoğlu: Şimdiye kadar Joao Pereira'nın oyuncu talebi olmadı

Corendon Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, teknik direktör Joao Pereira tarafından yönetimden henüz bir oyuncu talebi gelmediğini belirtti. İlk yarıyı beklentilerinin altında kapattıklarını ve hedeflerinin en az 25 puan olduğunu söyledi.

İlk yarı değerlendirmesi ve ikinci yarı hedefleri

Çavuşoğlu, "Beklentimiz en az 25 puandı ama futbolda şanssızlıklar her takımda olduğu gibi bizde de vardı. Kazanmamız gereken maçları berabere bitirdik ya da kaybettiğimiz maçlar da oldu ama futbolun içerisinde bunlar var. İnşallah ikinci yarı daha da toparlanırız ve şanssızlığı da kırarsak ligi daha iyi bir noktada bitireceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı. Kamp döneminin iyi geçtiğini ve oyuncuların büyük rakiplerle oynarken daha motive olduğunu vurguladı; tüm maçlarda aynı motivasyonun önemine dikkat çekti.

Transfer değerlendirmesi: "Görüştüğümüz, aldığımız bir futbolcu yok"

Devre arası transferlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, "Şimdiye kadar hocamızın yönetimimizden, transfer komitesinden bir oyuncu talebi olmadı. Zaten sezon başı geniş bir kadro kurmuştuk." dedi. Ayrıca kadroda yabancı sayısının yeterli olduğunu, bu sezon yerli oyunculara ağırlık verdiklerini ve Afrika Kupası'na giden üç oyuncu bulunduğunu hatırlattı.

Başkan, şu an için "görüştüğümüz, aldığımız bir futbolcu yok" ifadesini kullanırken, Ogundu, Maestro ve Ümit Akdağ için Türkiye'nin ve bazı Avrupa takımlarının ilgisi olduğunun ancak kulübe resmi bir teklif ulaşmadığının altını çizdi: "Söylentiler var, konuşulanlar var ama resmi olarak kulübümüze herhangi bir teklif yok."

Harcama limiti ve kulüp yönetimi

Türkiye Futbol Federasyonu'nun getirdiği harcama limitleriyle ilgili bir sorunları olmadığını belirten Çavuşoğlu, "Harcama limitiyle ilgili herhangi bir sıkıntımız yok" dedi. Alanyaspor yönetiminin 45 kişilik bir ekipten oluştuğunu ve kulübü dengeli şekilde idare etmek için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti. Transferler ve ödemelerde akıcılığı korumaya özen gösterdiklerini ekledi.

CORENDON ALANYASPOR BAŞKANI HASAN ÇAVUŞOĞLU, TRANSFER DÖNEMİNDE ŞİMDİYE KADAR TEKNİK DİREKTÖR JOAO...

CORENDON ALANYASPOR BAŞKANI HASAN ÇAVUŞOĞLU, TRANSFER DÖNEMİNDE ŞİMDİYE KADAR TEKNİK DİREKTÖR JOAO PEREİRA'NIN HERHANGİ BİR TALEBİ OLMADIĞINI SÖYLEDİ.

CORENDON ALANYASPOR BAŞKANI HASAN ÇAVUŞOĞLU, TRANSFER DÖNEMİNDE ŞİMDİYE KADAR TEKNİK DİREKTÖR JOAO...

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!