Hamas'tan Smotrich'in İlhak Çağrısına Sert Tepki

Hamas, İsrailli bakan Smotrich'in ilhak çağrısının bölge güvenliği için büyük bir tehdit oluşturduğunu açıkladı.

Yayın Tarihi: 29.10.2024 04:52
Güncelleme Tarihi: 29.10.2024 04:52

Hamas'tan Smotrich'in İlhak Çağrısına Sert Tepki

Hamas'tan İhlaka Karşı Sert Açıklama

Hamas, İsrailli aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in Gazze ve Batı Şeria'nın ilhak edilmesi yönündeki çağrısını endişeyle karşıladığını duyurdu. Örgütün Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, Smotrich'in bu açıklamalarının bölgedeki güvenlik açısından ciddi risk taşıdığını vurguladı.

Uluslararası Hukuka Açık İhlal

Rişk, yaptığı yazılı açıklamada, "Smotrich'in çağrıları, Gazze'de süregelen soykırım ve işgal altındaki toprakların ilhakı için gösterdiği irade, uluslararası hukukun net bir ihlalidir" ifadelerini kullandı. Ayrıca, bu politikanın bir uzantısı olarak nitelendirdiği ilhak isteğinin, işgalin kasti bir uzantısı olduğunu belirtti.

Provokatif Açıklamalara Dikkat

İzzet er-Rişk, Smotrich'in provokatif sözlerinin, dünyaya İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği zulmü bir kez daha sergilediğini ifade etti. "Bu tür açıklamalar, ırkçı ve faşist politikaların bölge güvenliği üzerindeki olumsuz etkilerini açıkça ortaya koyuyor" dedi.

Uluslararası Toplumun Rolü

Rişk, uluslararası topluma çağrıda bulunarak, İsrail'in Filistin halkına ve topraklarına karşı işlediği suçlara karşı durmalarını ve bu uygulamaların son bulması için mücadele etmelerini istedi.

Smotrich'in Provokasyonları

Bezalel Smotrich, X sosyal medya platformunda yaptığı açıklamada, "Toprakların taksimi anlaşmaları (Filistinliler) bütün toprakları istediği için başarılı olmadı, olmayacak. Kararı kabul eden Filistinlilere İsrail vatandaşlarına tanınan imtiyazlar tanınacak. Bunu kabul etmeyenler ise tehcir edilecek" ifadelerini kullanmıştı. Smotrich ayrıca, işgal altındaki Kudüs'te düzenlenen bir konferansta Filistin devletinin kurulmasına karşı olduğunu yineleyerek, "Batı Şeria ve Gazze'de İsrail egemenliğinin uygulanmasını" talep etmişti.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı