DOLAR
42,7 -0,01%
EURO
50,12 0,08%
ALTIN
5.957,79 -1,02%
BITCOIN
3.832.482,72 -1,23%

Hamas'tan Lübnan Cephesine Destek Açıklaması

Hamas, Hizbullah'ın Gazze'ye destek açıklamasını Netanyahu'ya atılmış bir tokat olarak değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 19.09.2024 21:44
Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 21:44

Hamas'tan Lübnan Cephesine Destek Açıklaması

Hamas: Lübnan Cephesinin Gazze'ye Desteği Netanyahu'ya Haykırış

Hamas, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın, İsrail'in son iki günde gerçekleştirdiği saldırılara rağmen Gazze'ye destek vermeye devam edecekleri yönündeki sözlerini, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya atılmış bir tokat olarak değerlendirdi.

Hamas’tan Açıklama

Hamas'tan yapılan açıklamada, Nasrallah'ın sözlerine dair memnuniyet ifade edilerek, "İsrail'in saldırılarının, Lübnan cephesinin kapanması amacı taşıdığına dair mesajlar aldık. Ancak, Gazze’deki saldırılar durmadığı sürece Lübnan cephesi kapanmayacaktır" denildi.

Açıklamada ayrıca, bu durumu Netanyahu ve onun hükümetine yönelik bir tepki olarak değerlendirildiği, İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıların Lübnan'ın direnişine yönelik bir baskı oluşturma çabalarının boşa çıktığı savunuldu.

Uluslararası Topluma Çağrı

İsrail’in Lübnan ve Filistin’deki sivillere yönelik artan saldırılarının uluslararası değerleri ihlal ettiği ve bölge güvenliğine tehdit oluşturduğu belirtilerek, uluslararası topluma İsrail’i tecrit etme ve suç işleyen komutanlarının hesap vermesi için harekete geçmesi çağrısında bulunuldu.

Hizbullah Liderinin Mesajı

Hizbullah lideri Nasrallah, yaptığı konuşmada, "Salı günü gönderilen mesajın, saldırıların hedefinin Lübnan cephesinin kapanması olduğunu belirledi. Biz, Lübnan cephesinin, Gazze’deki saldırılar durmadığı sürece kapanmayacağını daha önce de bildirmiştik" dedi.

Lübnan'daki Patlamalar

Lübnan’da 17 Eylül’de Hizbullah mensuplarının kullandığı çağrı cihazlarında meydana gelen patlamalarda 12 kişi hayatını kaybetti, 2323 kişi yaralandı. 18 Eylül’de gerçekleşen telsiz patlamalarında ise 25 kişi yaşamını yitirdi, 608’den fazla kişi yaralandı. Lübnanlı yetkililer patlamalardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail’den henüz bir açıklama gelmedi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim tarihinden bu yana iki taraf arasında süreklenen çatışmalar da gözlemleniyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı