Hamas'tan İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Yasağına Tepki

Hamas, Şeyh İkrime Sabri'nin Aksa'ya giriş yasağını kınayarak uluslararası kuruluşları harekete geçmeye çağırdı.

Yayın Tarihi: 08.08.2024 18:23
Güncelleme Tarihi: 08.08.2024 18:23

Hamas'tan İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Yasağına Tepki

Hamas, Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri'nin Yasağını Kınadı

Hamas, İsrail'in Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri üzerinde uyguladığı 6 aylık giriş yasağını sert bir dille kınadı. Yapılan resmi açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği'ne çağrıda bulunularak, "İsrail'in Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirme girişimlerine karşı harekete geçmeli ve İslam ile Hristiyanların kutsal mekanlarını koruma yollarını sağlamalıdır" dedi.

Olayın Gelişimi

İsrail polisi, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyyeye 2 Ağustos'ta haftalık cuma hutbesinde dua eden Şeyh İkrime Sabri'yi, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki evinden gözaltına aldı. Kısa bir süre sonra serbest bırakılan Sabri'ye, Mescid-i Aksa'ya giriş yasağı getirildi.

İsrail İçişleri Bakanı Moshe Arbel, Sabri'nin Doğu Kudüs'teki ikamet izninin iptal edilerek bölgeden çıkarılmasının planlandığını ifade etti. Ayrıca, Şeyh Sabri daha önce birden fazla kez gözaltına alınmış, Mescid-i Aksa'ya girişine sınırlamalar getirilmiş ve yurt dışına çıkış yasağı uygulanmıştı.

Son yıllarda, İsrail, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinlilerin kalıcı oturum statülerini iptal ederek, onları işgal altındaki Batı Şeria'ya sürme uygulamalarına hız vermiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı