Hamas, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde devam eden vahşetin artması amacıyla her gün ciddi katliamlar gerçekleştirdiğini açıkladı. Yapılan resmi açıklamada, İsrail güçlerinin bugün 40'tan fazla sivilin hayatını kaybetmesine neden olduğu belirtildi. Bu kişilerin arasında insani yardım bekleyen sivillerinde olduğu ifade edildi.
Açıklamada, "İsrail ordusu, Gazze'deki şiddetin sürmesini sağlamak ve dozu artırmak için kanlı ve sistematik bir politikayı devreye sokmuş durumda. Her gün sivil hedefler alınarak, kadınlar ve çocukların öldürülmesi değişmeyen bir hedef haline gelmiştir" denildi.
Ayrıca, uluslararası insan hakları ve yardım kuruluşlarına, Filistin halkına yönelik bu katliamların belgelenmesi ve uluslararası mahkemelere taşınması çağrısında bulunuldu. İsrailli liderlerin "savaş suçluları" olarak yargılanması gerektiği vurgulandı. Martta, Arap ve İslam ülkelerinin ise Gazze'ye uygulanan ablukayı kırma ve Filistin halkının bağımsızlık mücadelesini destekleme çağrısı yapıldı.