Müdahale detayları:
Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesine bağlı Hallaç köyü kırsalında, henüz belirlenemeyen bir nedenle arazide yangın çıktı. Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.
Ekipler kısa sürede olay yerine ulaşarak, yangının çevreye yayılmasını önlemek amacıyla koordineli ve yoğun bir çalışma yürüttü. Söndürme ve soğutma faaliyetleri ile alevlerin ilerlemesi engellendi.
Yangının kontrol altına alınması:
İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucunda yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Müdahale sırasında oluşturulan hatlarla alevlerin daha geniş alanlara sıçramasının önüne geçildi.
Başlatılan inceleme:
Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için ilgili birimlerce inceleme başlatıldı. Yetkililer, saha bulguları ve tanık ifadelerini değerlendirerek yangının kaynağını tespit etmeye çalışacak.
AFYONKARAHİSAR’IN ŞUHUT İLÇESİNE BAĞLI HALLAÇ KÖYÜNDE ARAZİDE ÇIKAN YANGIN, İTFAİYE EKİPLERİNİN YOĞUN MÜDAHALESİ SONUCU SÖNDÜRÜLDÜ.