Halk Et Projesi 6. yılında: Yerelden destek, halka uygun fiyatlı et
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Aralık 2019 tarihinde başlatılan Halk Et Projesi, altıncı yılına ulaştı. Proje, yerel üreticileri desteklemeyi ve Antalya halkını uygun fiyatlı, sağlıklı ve güvenilir et ürünleriyle buluşturmayı amaçlıyor.
Satış ve erişim verileri
Proje kapsamında 6 yılda toplam 933 bin 375 vatandaşa 2 milyon 96 bin 864 kilogram et ve et ürünü satışı gerçekleştirildi. Bu yıl içinde ise Kepez, Manavgat, Serik, Alanya ve Mobil Satış Tırı olmak üzere beş satış noktasında 109 bin 688 vatandaşa 292 bin 510 kilogram et satıldı.
Ürün çeşitleri ve mağaza hizmetleri
Halk Et Kepez Mağazası'nda artık sakatat satışları da sunuluyor. Mağazada tüketiciler hijyenik koşullarda, uygun fiyatlarla ciğer, yürek, dalak ve işkembe gibi sakatat çeşitlerine erişebiliyor. Ayrıca Halk Et mağazalarında kırmızı etin yanı sıra sucuk ve çiğ süt satışı da yapılıyor.
Bu yıl içerisinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait dört Halk Et Satış Mağazası ve Mobil Satış Tırı'nda toplam 6 ton 319 kilogram sucuk ve 22 bin 887 litre çiğ süt satışı gerçekleştirildi.
Yerel üreticiye doğrudan alım
Halk Et Projesi, yerel hayvan yetiştiricilerini de destekliyor. Proje süresince 496 yerel işletmeden, 6 bin 63 küçükbaş ve 11 bin 635 büyükbaş olmak üzere toplam 17 bin 698 hayvan satın alındı. ANET tarafından oluşturulan veteriner, gıda mühendisi ve uzmanlardan oluşan komisyon tarafından kabul edilen hayvanlar, ANET'in kendi mezbahasında kesilip veteriner gözetiminde işlenerek Halk Et Satış Mağazaları'nda tüketiciye sunuluyor.
Vatandaş memnuniyeti
Halk Et Mağazası'ndan düzenli alışveriş yaptığını belirten Nuriye Damar, etlerin kalitesinden ve mağazaların temizliğinden memnun olduğunu ifade etti ve ihtiyaç duydukça alışveriş yaptığını söyledi.
Güven Metintaş ise piyasada güvenilir gıda temin etmenin zorlaştığını belirterek Halk Et'i tercih ettiğini, et ve sucuk alışverişini burada gerçekleştirdiğini ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiğini dile getirdi.
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ANTALYALILARI UYGUN FİYATLI, SAĞLIKLI VE KALİTELİ ETLE BULUŞTURMAK AMACIYLA HAYATA GEÇİRDİĞİ HALK ET PROJESİ ALTI YAŞINDA. İLK ŞUBESİ 11 ARALIK 2019’DA HİZMETE GİREN HALK ET PROJESİ’NDE 6 YILDA 933 BİN 375 VATANDAŞA 2 MİLYON 96 BİN 864 KG ET VE ET ÜRÜNÜNÜN SATIŞI YAPILDI.