Hal esnafı terörsüz Türkiye süreciyle ticarette canlandığını söyledi

Hasan Özcoşkun ile MHP heyeti, Diyarbakır Gıda, Sebze ve Meyve Hali esnafıyla buluştu; esnaf 'Terörsüz Türkiye' sürecinin ticareti canlandırdığını söyledi.

Yayın Tarihi: 06.10.2026 14:38
Güncelleme Tarihi: 06.10.2026 14:50

Hal esnafı terörsüz Türkiye süreciyle ticarette canlandığını söyledi

ziyaretin ayrıntıları:

MHP Diyarbakır İl Başkanı Hasan Özcoşkun ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır Gıda, Sebze ve Meyve Hali esnafıyla bir araya geldi. Heyet, hal esnafıyla sabah kahvaltısında buluşmanın ardından işyerlerini tek tek dolaşarak sorun ve talepleri dinledi.

Görüşmelerde sektörün mevcut durumu ele alındı; esnafla karşılıklı değerlendirmeler yapıldı ve nakliye, tedarik zinciri ile kepenk kapatma gibi sıkıntılar konuşuldu. Özcoşkun, ziyaretler sırasında esnafın beklentilerini ve sahadaki nabzı yerinde tespit ettiklerini belirtti.

esnafın değerlendirmesi:

Esnaf, 'Terörsüz Türkiye' sürecinin işlerine olumlu yansıdığını vurguladı. Hal esnafı, kepenk kapatma olaylarının azalmasının satışlara katkı sunduğunu, il dışından gelen ürünlerin nakliye süreçlerinde ise artık daha rahat ve güvenli hareket edebildiklerini söyledi.

Ziyarette dile getirilen şikayetlerin yanında memnuniyet de öne çıktı; esnaf, halkla ilişkilerin düzelmesinin ve satışlardaki canlanmanın sektöre olumlu yansıdığını aktardı. Özcoşkun, esnafın genel olarak Genel Başkanlarına selam ve saygı ilettiğini ilettiğini bildirdi.

Özcoşkun, ziyaret sonrası şunları ifade etti: 'Esnaflarımızla istişarelerde bulunduk. Özellikle de Genel Başkanımıza çok selamlar var, saygılar var. Daha önceki süreçte esnaf diyor ki malzemelerimiz yoldayken, malzemelerimiz gelirken bize "Kepenkleri kapatın" derlerdi. Ama şu an çok şükür öyle bir süreçteyiz ki hem satışlarımız çok iyi hem halkla ilişkilerimiz çok iyi.' Bu sözlerle esnafın güven ortamındaki değişimi vurguladı.

Özcoşkun ayrıca, sürecin devamına dair esnafın beklentilerini ve kamuoyundaki memnuniyeti paylaştı: 'Diyorlar ki bu barış sürecini baltalamak isteyenler var. Sekteye uğratmaya çalışanlar var. Tabii ki yine de Genel Başkanımız, bilge liderimiz Dr. Devlet Bahçeli’ye güvendikleri için diyorlar ki, "Ne olursa olsun o başa götürecektir." O anlamda halk memnun. Herkes çok mutlu.'

Esnaf ziyaretlerinin ardından Özcoşkun ve beraberindekiler Sebze Hali Derneğini ziyaret ederek Dernek Başkanı ile görüştü. Heyetin saha temasları, dün gerçekleştirilen Toptancılar Sitesi ziyaretiyle de sürdü; Özcoşkun üyelerle önceki gün de bir araya gelmiş, sorun ve talepleri dinlemişti.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) DİYARBAKIR İL BAŞKANI HASAN ÖZCOŞKUN VE BERABERİNDEKİ İL YÖNETİM...

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP) DİYARBAKIR İL BAŞKANI HASAN ÖZCOŞKUN VE BERABERİNDEKİ İL YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, DİYARBAKIR GIDA, SEBZE VE MEYVE HALİ ESNAFINI ZİYARET ETTİ.

Yazar
EDİTÖR

Mehmet Yılmaz

Ben Mehmet Yılmaz, 28 yaşındayım. İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin hırslı araştırmacı gazetecisiyim. Masa başında durmayı sevmem; sahada, meclis koridorlarında, siyasi kulislerde gerçeklerin peşindeyim. İdealist biriyim ve işimi ciddiyetle yaparım.