Hakkari programı ve buluşmanın atmosferi
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş Hakkari’de düzenlenen "Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimizle Birlik ve Vefa Buluşması" programında şehit yakınları ve gazilerle bir araya geldi. Toplantıda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamı iletilirken, buluşmanın tonu hem tazim hem de geleceğe dönük kararlılık mesajlarıyla şekillendi.
Göktaş, burada yaptığı konuşmada terörle mücadelede gelinen noktaya işaret ederek, bundan sonraki dönemde amaçlarının "Terörsüz Türkiye"yi kalıcı hale getirmek olduğunu belirtti. Vurgu; huzur, bereket, birlik ve beraberlik kavramları üzerine kuruldu.
Savunma yatırımları ve Türkiye Yüzyılı hedefi:
Bakan Göktaş, konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde savunma sanayisinde yapılan yatırımların ülkeye huzur ve istikrar getirdiğini söyledi. Bu çerçevede, ‘‘Türkiye Yüzyılı’’ vizyonuna ulaşma yolunda terörün ortadan kalkmasının kritik olduğunu ifade etti. Göktaş, terörün toplumda yarattığı acılar, ekonomik kayıplar ve gelecek hayallerini yok etme boyutuna dikkat çekti.
"Terörsüz Türkiye, huzurun, bereketin, birlik ve beraberliğin hakim olduğu bir Türkiye demektir" sözleriyle bakan, hedefin yalnız güvenlik değil; sosyal ve ekonomik istikrarı genişleterek gençlerin gelecek güvenini sağlamak olduğunu vurguladı.
Şehit aileleri, gaziler ve devletin sorumluluğu:
Göktaş, şehit ailelerinin duaları ve vefakar duruşunun sürece katkısına değinerek, onların hassasiyetlerinin Meclis komisyonlarında dinlendiğini ve hazırlanan raporlara yansıtıldığını belirtti. Bakan, "Şehit ailelerimiz terörden çok çekti. Terörsüz Türkiye’yi en çok şehit ailelerimiz arzuluyor" diyerek, bu kesimin taleplerinin politika yapımında öncelikli yer aldığını söyledi.
Devletin şehit yakınları ve gazilere sunduğu hizmetlerin bir "vefa ve minnet borcu" olarak görüldüğünü vurgulayan Göktaş, "Devlet yanınızda. Bunu her zaman yapmaya devam edecek" ifadeleriyle hizmet taahhüdünü pekiştirdi. Ayrıca yapılan düzenlemelerin Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı desteğiyle hayata geçirildiğini hatırlattı.
Toplantıda dile getirilen ortak beklenti, bölgesel güvenliğin sağlanmasıyla istihdam ve ekonomik imkanların artacağı, gençlerin başka illere göç etmek zorunda kalmayacağı yönündeydi. Bu çerçevede terörle mücadele politikalarının sosyal-ekonomik hayata etkileri de toplantının gündeminde öne çıktı.
Program, şehit yakınları ve gazilerin doğrudan dinlenmesine ayrılan oturumlarla ilerlerken, devlet ile toplum arasındaki bağın güçlendirilmesi ve kolektif bir gelecek vizyonunun pekiştirilmesi mesajlarıyla sona erdi. Göktaş, toplantının kapanışında milletin arzusu olan "Terörsüz Türkiye" hedefinin birlikte ve kararlılıkla sürdürüleceğini bir kez daha ifade etti.
BAKAN GÖKTAŞ, HAKKARİ'DE DÜZENLENEN "ŞEHİT AİLELERİMİZ VE GAZİLERİMİZLE BİRLİK VE VEFA BULUŞMASI" PROGRAMINA KATILDI.