Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Hakem Meler’den Belözoğlu’na ağır suçlama: Bu durumu provoke eden...

Süper Lig’de Ankaragücü ile Rizespor arasında oynanan maçın ardından hakem Halil Umut Meler’e saldıran Ankaragücü Başkanı Faruk Koca tutuklandı. Meler ise yaşanan olayın sorumlusu olarak Emre Belözoğlu’nu gösterdi. Meler, “Bana darbe yiyen kişi özür diledi ama Belözoğlu dilemedi. Çünkü o bu durumu planladı.” dedi.

Yayın Tarihi: 20.12.2023 12:10
Güncelleme Tarihi: 20.12.2023 12:10

Hakem Meler’den Belözoğlu’na ağır suçlama: Bu durumu provoke eden...

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında MKE Ankaragücü ile Çaykur Rizespor’un 1-1 berabere kaldığı maçın sonrasında büyük bir skandal yaşandı. Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, maçın hakemi Halil Umut Meler’e sahada yumruk atarak yaraladı. Meler’in gözü şişen ve hastaneye kaldırılan Koca, daha sonra istifa etti ve özür diledi. Ancak bu özür, Meler’i tatmin etmedi. Meler, olayın asıl failinin Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu olduğunu iddia etti.

Hürriyet’e konuşan Meler, maçın normal bir şekilde bittiğini, oyuncuların kendisini tebrik ettiğini ancak Belözoğlu’nun el kol hareketleri yaptığını söyledi.

Meler, “Tam biz ne oluyor, ne bitiyor, neler deniyor diye oraya odaklandığımızda eylemi yapan şahıs sol tarafımdan yumruğu vurdu. Ondan sonrasını hatırlıyor muyum, hatırlamıyorum. Çünkü yerde darbe yiyordum. Zaten polis de temsilciler de bunu beklemiyordu. Beklenmeyen bir durum, çünkü oluşabilecek hiçbir hadise yoktu. Sadece bu durumu provoke eden teknik direktördü. Başka hiç kimse değildi.” dedi.

BELÖZOĞLU’NUN ŞAHSİ HESABI VAR

Meler, Belözoğlu’nun kendisiyle ilgili 2018 yılında yaptığı bir açıklamayı hatırlattı. Belözoğlu, o dönemde Fenerbahçe forması giyerken Meler’in yönettiği maçta sakatlanmış ve Meler’in kendisine gülümsediğini iddia etmişti.

halil umut meler

Meler, bunun doğru olmadığını belirterek, “Belözoğlu, benim için 'Sakatlandığımda gülüyordu’ demişti… Darbe yediğinde ben ona gülmüşüm. ‘Güldüğümü ispatlasın, tamam’ dedim ben. Benim için problem değil. Ben bunu hiçbir zaman şahsileştirmedim. Onun görüşüydü. Ama şu güne geldiğimizde beni üzen konu şu; bana o eylemi yapan kişi, yumruk atan kişi benden ve ailemden yazılı olarak özür dilemesine rağmen kendisi özür dilemedi. Emre Belözoğlu özür dilemedi. Varsa ispatlayın, yaptı deyin, ‘mesaj attım’ desin… Ama şu ana kadar, farkındaysanız 2 gün öncesinde verdiği röportajda da herhangi bir şey yok. Üzgün olduğunu söylüyor ama neye üzgün? Şiddeti yapanın şu durumda olduğuna mı üzgün? Yoksa bu duruma kendisi getirdiği için mi üzgün? Yoksa ben darbe yediğim için mi üzgün?” diye konuştu.

KOCA ÖMÜR BOYU MEN EDİLDİ

Öte yandan, Meler’e saldıran Faruk Koca, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Koca, futboldan ömür boyu men edilirken, Ankaragücü’ne ise 5 maç seyircisiz oynama ve 2 milyon TL para cezası verildi. Meler ise olayın ardından görevine devam etti ve geçtiğimiz hafta sonu oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde VAR hakemi olarak görev yaptı.