HAK-İŞ, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü Bursa Gökdere Meydanı'nda Kutlayacak

HAK-İŞ, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü Bursa Gökdere Meydanı'nda saat 11.00'de kutlayacak; etkinlikler bir hafta boyunca ülke genelinde sürecek.

Yayın Tarihi: 05.04.2026 12:32
Güncelleme Tarihi: 05.04.2026 12:32

HAK-İŞ, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü Bursa Gökdere Meydanı'nda Kutlayacak

HAK-İŞ, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nü Bursa Gökdere Meydanı'nda Kutlayacak

Genel Başkan Mahmut Arslan: Etkinlikler bir hafta sürecek, talepler ülke genelinde dile getirilecek

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ'in her yıl farklı bir ilde gerçekleştirdiği 1 Mayıs kutlama geleneği kapsamında bu yıl 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü'nün Bursa'da kutlanacağını bildirdi.

Arslan, Bursa'da düzenlenecek kitlesel kutlamaların yanı sıra, 1 Mayıs haftası boyunca Türkiye'nin farklı illerinde gerçekleştirilecek etkinliklerle emeğin gündeminin ülke genelinde güçlü bir şekilde dile getirileceğini ifade etti.

HAK-İŞ'in Bursa'daki 1 Mayıs kutlamalarına Sudan İşçi Sendikaları Federasyonu (SWTUF) Başkanı Abdülkadir Sırrulhatme ve beraberindeki heyetin de katılacağını belirtti.

HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, her yıl ayrı bir ilde 1 Mayıs kutlama geleneğimize uygun olarak, bu yıl 1 Mayıs Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma günü kutlamalarını emeğin ve alın terinin şehri Bursa’da saat 11.00’de Gökdere Meydanı’nda gerçekleştireceğiz. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, 1 Mayıs Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününü Genel Başkan Yardımcılarımızın katılımlarıyla bir haftalık takvim şeklinde ülkemizin farklı illerindeki etkinliklerle, 1 Mayıs günü de Bursa ve İstanbul Taksim başta olmak üzere tüm Türkiye’de gerçekleştireceğiz.

Arslan, HAK-İŞ'in Bursa'da gerçekleştireceği kutlamalarda çalışanların taleplerini öne çıkaracaklarını belirterek, vergide adaletin sağlanmasından, hayat pahalılığı ile mücadeleye, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasından mevsimlik, geçici ve kampanya işçilerinin sorunlarının çözümüne, mutlak iş güvencesi ve adil bir emeklilik sistemine kadar pek çok konunun gündeme getirileceğini vurguladı.

Arslan ayrıca, uluslararası gündeme ilişkin değerlendirmesinde Gazze başta olmak üzere İran ve Lübnan’da sivilleri hedef alan tüm saldırıları en sert şekilde telin edeceğiz ifadesini kullandı.

Bursa'da gerçekleştirilecek kitlesel 1 Mayıs kutlamalarının yanı sıra, başta İstanbul Kazancı Yokuşu ve Taksim Anıtı olmak üzere HAK-İŞ il başkanlıkları aracılığıyla ülke genelinde etkinlikler düzenlenecek ve HAK-İŞ 1 Mayıs bildirisi okunarak talepler güçlü bir şekilde dile getirilecektir.

HAK-İŞ GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN, HAK-İŞ'İN 1 MAYIS ULUSLARARASI BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA...

HAK-İŞ GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN, HAK-İŞ'İN 1 MAYIS ULUSLARARASI BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA GÜNÜ'NÜN BURSA'DA KUTLANACAĞINI BİLDİRDİ.

HAK-İŞ GENEL BAŞKANI MAHMUT ARSLAN, HAK-İŞ'İN 1 MAYIS ULUSLARARASI BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.